Acasa BusinessFinante-Banci Câţi bani au scos din România băncile austriece ?

Câţi bani au scos din România băncile austriece ?

scris de C.P.
7 afisari

Expunerea băncilor austriece pe România s-a redus în trimestrul al treilea din 2011 cu circa 1,9 mld. euro faţă de nivelul înregistrat la jumătatea anului trecut, arată datele centralizate de Banca Reglementelor Internaţionale.

În câte zile îţi recuperezi banii dacă banca dă faliment

Astfel, austriecii au ajuns la o expunere de sub 29 mld. euro, însă nu şi-au pierdut poziţia de principali finanţatori ai României, informează Ziarul Financiar.

Grupurile austriece prezente pe piaţa locală sunt Erste – prin BCR, Raiffeisen, Volksbank şi UniCredit Bank Austria – reprezentată de UniCredit Ţiriac Bank.

Austriecii sunt presaţi să-şi consolideze capitalurile şi, ca atare, au recurs la restrângerea expunerilor pe regiune începând cu cele mai riscante, în pofida declaraţiilor privind menţinerea angajamentelor. În total, expunerile băncilor străine pe România au scăzut în T3 cu circa 2,6 mld. euro, până la 82,4 mld. euro.

Băncile franceze şi-au redus expunerea cu 811 mil. euro, în timp ce grecii, care erau consideraţi cel mai mare factor de risc, şi-au ajustat expunerile cu circa 713 mil. euro. În schimb, olandezii şi germanii au înregistrat creşteri ale expunerilor pe România în T3.

8 comentarii

Salut 01-02-2012 - 19:35

Mecanismul e simplu:

– Prin masuri de austeritate neintalnite nicaieri in Europa, prin totala incompetenta, Basescu si gasca lui sugruma economia.
– Zeci de mii de intreprinderi mici si mijlocii intra in incapacitate de plata si faliment,
– Bancile (acum straine, ca alea romanesti nu erau bune!) ameninta ca se retrag din Romania
– Basescu se imprumuta la FMI si da bani la banci, „to big to fail” (partea pe care nu o fura direct el si acolitii lui) . Ideea de a baga banii respectivi in economie nici nu-i trece prin cap.
– Bancile zic mersi si dupa cateva luni incep – la inceput mai discret, apoi din ce in ce mai vizibil – sa-si scoata banii din Romania
– Romanii raman sa plateasca datoriile la FMI; agentul colector al FMI este Guvernul Romaniei. Basescu lupta cu coruptia. Coruptia lor.

Ciu Huhu 01-02-2012 - 21:50

CORECT!

zana maseluta 01-02-2012 - 21:01

cum dracu , ca cel mai mare salariu bugetar il are presedintele =4210 lei. de unde au bani romanii astia ??? Trebuie sa apara cumva Tribunalele Populare ca pe timpul anei pauker ?? sau acestea apar numai cand sunt tancurile sovietice in tara ??

Viorica Ianc 02-02-2012 - 06:14

Mai ales Raiffeisen cu pierderile din Ungaria se agata de piatra de salvare –
Piata din Romania !
Pierderile austriece se pot deduce din investitiile sentimentale…Italia ( Tirolul de sud !?? ) si sora mai mica si iubita – Ungaria !
Totusi ! Respect pentru corctitudinea austriaca ! Mi-as fi dorit o surcusala a
Volksbank in Romania mea inca din `91 !!! Si altefel nu cunosteam furtisaguri marunte din BCR Brad.

vic 02-02-2012 - 14:39

da ,cit au furat patriciu ,vintu ,voiculescu ,nastase ,nicolescu ,dinescu ,mazare ,…nu prea va fu te grija

banatu-i fruncea 02-02-2012 - 23:54

din nou colonie austriaca si ungureasc. ce bine… democratie

TOM Cc 03-02-2012 - 21:09

@banatu-i fruncea ,sclavilor !! Vedeti ca tiganii va conduc ,clanurile tiganesti conduc Timisoara !!!

Utu 04-02-2012 - 15:27

Cei care au votat in veselie toate privatizarile din 1989 incoace ( parlamentari si membrii ai guvernelor ) ar trebui trecuti pe banca acuzatilor pentru tradarea intereselor nationale .Acest lucru ar trebui sa ceara toti cei ce ies in strada la demonstratii .P….ia se plateste , nu ia fortat nimeni sa ocupe aceste functii platite cu salarii grase de popor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult