Acasa BusinessFinante-Banci Ce bănci au intrat în programul “Prima Casa 4″

Ce bănci au intrat în programul “Prima Casa 4″

scris de B.C.R
3 afisari

Patru bănci au semnat contractul cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor IMM pentru a intra în noul program „Prima Casă”, dintr-un total de 12 bănci care şi-au anunţat intenţia de a acorda în continuare credite cu garanţia statului.

Emil Boc a discutat cu bancherii despre Programul Prima CasaPe lista băncilor care au semnat contractul cu Fondul se află BCR, CEC Bank, Alpha Bank şi BRD.

Banca Comercială Română (BCR) a anunţat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, că a început creditarea în programul „Prima Casa 4„, fiind prima instituţie de credit participantă la noua etapă a programului.

Dobânda este variabilă şi este formată din Euribor la 3 luni plus o marjă de 3,75% pentru clienţii cu istoric în relaţia cu BCR (marja este de 3,95% pentru clienţii fără istoric). Pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în prezent este de 219,22 euro. Clienţii trebuie să dispună de un avans de 5% din preţul de achiziţie al locuinţei ori din costul de construire.

Banca acceptă până la trei coplătitori şi nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipată este zero.

Programul se adresează oricărei persoane fizice care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, sau care deţine cel mult o unitate locativă, dobândită prin orice alt mod decât prin program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 de metri pătraţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult