Acasa BusinessFinante-Banci Ce condiţii pune FMI Greciei

Ce condiţii pune FMI Greciei

scris de D.P.
4 afisari

Fondul Monetar Internaţional va participa la fondul de susţinere financiară a Greciei doar după ce se va asigura că reformele din Grecia sunt în curs de aplicare şi că statul elen va fi finanţat de zona euro, a declarat luni şeful interimar al FMI, John Lipsky.

John Lipsky

„Pentru o evaluare pozitivă a actualului program cu Grecia, care implică aprobarea unei noi tranşe, boardul FMI trebuie să constate că planul este în curs de aplicare şi este finanţat”, a afirmat Lipsky într-o conferinţă de presă, potrivit ZF.ro.

Parlamentul grec trebuie să voteze pe 28 iunie un nou pachet de reforme şi măsuri de austeritate, astfel încât să fie respectate ţintele bugetare convenite anul trecut cu FMI şi UE pentru ajutorul de 110 miliarde de euro.

„Continuarea programului înseamnă că autorităţile greceşti au aprobat un plan de măsuri care să îl readucă în parametrii conveniţi”, a explicat oficialul FMI, după discuţii cu miniştrii de Finanţe din zona euro.

Zona euro trebuie totodată să garanteze că va continua să finanţeze statul grec, a adăugat Lipsky.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult