Acasa BusinessFinante-Banci Ce face Leul în faţa Euro

Ce face Leul în faţa Euro

scris de M.I.
39 afisari

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, luni, un curs de referinţă de 4,4692 lei/euro, în creştere uşoară comparativ cu nivelul de joi, leul evoluând în ton cu alte monede din regiune, în timp ce dolarul s-a apreciat puternic, cu peste 4 bani.

leu curs euroVineri, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,4634 lei/euro. Moneda naţională s-a depreciat uşor pe o tendinţă regională, însă tranzacţiile sunt de valoare scăzută, iar fluctuaţiile sunt limitate, potrivit brokerilor.
Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat cu peste 4 bani în raport cu moneda naţională, până la 4,0970 lei, comparativ cu nivelul de vineri, de  4,0523 lei, după ce a câştigat teren în faţa altor valute importante.
Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţionale pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană. Cursul francului elveţian a crescut cu peste 1 ban, până la 4,0966 lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult