Acasa BusinessFinante-Banci Ce monedă pândeşte francul elveţian

Ce monedă pândeşte francul elveţian

scris de B.C.R
3 afisari

Moneda care va înlocui francul elveţian se va ridica din Centrul sau din Nordul Europei.

Analiştii se tem că francul elveţian ar putea suferi de uzura statului său de valută de refugiu. Moneda Ţării Cantoanelor s-a apreciat cu 23% de la minimul din aprilie, până la un curs record de 1,00749 franci pe un euro. Or, la un „rai al siguranţei“, stabilitatea etse una dintre calităţile cele mai apreciate, căci aprecierile bruşte sunt de obicei urmate de deprecieri severe.

Coroana cehă sau cea norvegiană vor reuşi performanţa, potrivit analiştilor unei firme de management al fluxurilor valutare din Londra.

Coroana Cehă este deja pregătită să ia locul francului elveţian, potrivit Bloomberg.

„Am obosit să ne mutăm în franc şi căutăm acum alternative, pe care piaţa le va testa în continuu. Coroana Cehă şi alte valute forte est europene au potentialul să profite de această căutare“, a declarat Bob Noylen, director de investiţii la Record Plc (simbol bursier REC la Londra), care administrează active de peste 31 miliarde de dolari, potrivit money.ro.

Printre alte valute care ameninţă statutul francului elveţian, se mai numără „nordicele“: coroanele suedeză şi norvegiană.

2 comentarii

TOM Cc 19-08-2011 - 19:41

Dar Leul nostru ??

Ghita Bizonu' 22-08-2011 - 09:49

Ntz. Coroana ceha niet! Fiindca si Cehia vrea in clubu euro . Asa ca ..in plus francu elvetian se baza pe neutralitatea Elvetiei si secretul bancar elevetian (care secret atragea capitaluri in bancile elvetiene) . Deci ….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult