Acasa BusinessFinante-Banci Ce păţeşte directorul Deutsche Bank când află lumea ce meserie are

Ce păţeşte directorul Deutsche Bank când află lumea ce meserie are

scris de Mihaela Popescu TAULET
12 afisari

Anshu Jain, co-director general la Deutsche Bank, susţine că nu mai are cu cine discuta la petreceri dacă interlocutorii află cu ce se ocupă, din cauza aversiunii generalizate a opiniei publice faţă de bancheri.

Anshu Jain

„În ziua de azi, dacă mergi la o petrecere, eşti întrebat cu ce te ocupi şi spui că eşti bancher, se face linişte. Suntem încă ţinta nemulţumirilor”, a afirmat Jain la Frankfurt, înaintea unei conferinţe privind industria financiară europeană, transmite Bloomberg.

Cei mai importanţi bancheri din Europa s-au întâlnit în această săptămână la Frankfurt pentru a discuta despre viitorul industriei financiare. Printre cele mai importante subiecte a fost recâştigarea încrederii pubicului larg, zdruncinată de criza financiară mondială din 2008-2009, care a determinat numeroase state industrializate să salveze băncile de la colaps cu bani publici.

Carl Graf von Hohenthal, consultant la firma de PR Brunswick Group, spune că există percepţia că bancherii câştigă prea mulţi bani şi nu contribuie la creşterea nivelului de trai, după ce puterea de cumpărare a populaţiei s-a erodat din cauza crizei.

„Bancherii ar trebui să explice de ce sunt relevanţi, ar trebui să ia parte la dialog. Există multe nemulţumiri, dar nu a întrebat nimeni care ar fi alternativa”, comentează acesta. Un sondaj efectuat de Ernst & Young în rândul a peste 28.500 clienţi de bănci din 35 de ţări relevă că 40% dintre respondenţi şi-au pierdut încrederea în industria financiară în ultimul an, faţă de numai 22% care manifestă mai multă încredere.

Noi, cei din industria bancară, trebuie să ne recunoaştem greşelile. Publicul larg pare convins că nu s-au schimbat prea multe (de la criză)„, a declarat la Frankfurt directorul general al Commerzbank, Martin Blessing. Prăbuşirea băncii ameriane Lehman Brothers, în septembrie 2008, a şters cu buretele aproximativ 16.000 de miliarde de dolari de pe pieţele de capital, cele mai grele lovituri fiind încasate de fondurile de pensii. Măsurile monetare de stimulare introduse de băncile centrale au generat sporul de lichiditate necesar pentru funcţionarea pieţelor financiare, însă au împins totodată inflaţia la 2,5% în zona euro, în timp ce conturile de depozite din Germania, spre exemplu, oferă dobânzi de numai 1%. În sudul Europei, şomajul a atins cote alarmante în Grecia şi Spania, unde economia nu a reuşit să reziste crizei financiare şi recesiunii rezultate.

Prezent la conferinţa bancherilor, ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, a declarat că aceştia ar trebui să fie conştienţi de rolul pe care îl au în societate şi de răspunderea presupusă de acest rol.

1 comentariu

teo 26-11-2012 - 07:57

Ce ti se pare anapoda,amice ! SUNTETI BANDITI OFICIALI,INDIFERENT DE TARA DE ORIGINE !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult