Acasa BusinessFinante-Banci Ce spune Soros după întâlnirea Merkel-Sarkozy

Ce spune Soros după întâlnirea Merkel-Sarkozy

scris de B.C.R
3 afisari

George Soros a afirmat, într-un interviu apărut miercuri în Le Monde, că, fără o autoritate bugetară şi fiscală integrată pentru zona euro, piaţa va crede în continuare că ”poate câştiga” împotriva monedei unice europene.

Zona euro, aşa cum este ea construită, n-are autoritate bugetară şi fiscală. Atât timp cât această putere nu va exista, piaţa va crede că poate câştiga”, a afirmat Soros, potrivit Agerpres.

”Ea are Banca Centrală Europeană. Dar puterea sa se limitează la rezolvarea problemelor referitoare la lichidităţi pentru a face pieţele mai fluide fără să atace problemele privind solvabilitatea statelor”, a continuat Soros, în opinia căruia euroobligaţiunile sunt ”ultima soluţie”.

Nicolas Sarkozy a avut dreptate spunând marţi că euroobligaţiunile trebuie avute în vedere la finalul procesului. Aceasta trebuie să fie ceva obiectiv. Pentru a ieşi din impas, ţările membre trebuie să se finanţeze la un cost rezonabil”, a estimat Soros. ”Apoi, problema va fi de a stabili o limită la împrumuturile diferitelor state”, a mai spus Soros.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul german, Angela Merkel, au propus marţi instaurarea unui guvern economic pentru cele 17 state membre ale zonei euro. Dar ei consideră că integrarea europeană nu este încă destul de avansată pentru a permite crearea de euroobligaţiuni, destinate să se substituie bonurilor de trezorerie emise de către statele membre.

3 comentarii

nimeni 17-08-2011 - 16:52

ce mai urmeaza? mondoobligatiuni, universoobligatiuni. guvern mondial, guvern intergalactic!!!

era normal doar suntem toti europeni, si toti datori. euroobligatiunile doar asta sunt.indatorarea in vecii vecilor a nepotilor si stranepotilor.
incredibil am ajuns la ce in urma cu cativa ani spuneam ca e basm. astazi nu se mai poate face nimic!
si uite asa mentinem un sistem care-i face datori si pe cei care inca nu s-au nascut!
CUI?
sunt f curios unde-i superteoreticianul bumerang .

Captain Nemo 17-08-2011 - 19:35

Nu mai fiti asa de speriat. Am sa va iau pe submarinul meu si am sa va duc la o baza secreta de pe fundul oceanului, unde o sa fiti fericit.

http://www.youtube.com/watch?v=DZlZM7p-kLQ

Pribeagul 17-08-2011 - 17:05

fugariti de conducatorii nostrii hoti si nemernici, suntem peste tot in europa, cu catel cu purcel. o europa unita, prin buna intelegere intre natiuni, mi se pare un vis, un vis frumos. sper din tot sufletul sa se realizeze; poate, poate vom ajunge sa avem o societate normala, cu o conducere normala, cu oameni care sa-si vada onest de treaba lor, cu respectarea legii, cu stat de drept…

n-are rost sa ne amagim, numai o interventie exterioara ii va face pe ai nostrii conducatori, obisnuiti cu tranzitia nesfirsita=tilharia continua, sa se gindeasca ca cca 80% dintre romanii lucreaza pentru cca 350 euro/luna, asigurindu-le lor venituri, salarii si pensii nesimtite.

cu cit mai repede, cu atit mai bine, cred.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult