Acasa BusinessFinante-Banci Ce veşti mai dă Isărescu românilor

Ce veşti mai dă Isărescu românilor

scris de B.C.R
5 afisari

Banca Naţională a României a revizuit în creştere prognoza de inflaţie pentru 2012 de la 3% la 3,2%, în timp ce pentru anul 2011 prognoza a fost diminuată de la 3,3% la 3,1%, a anunţat, marţi, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României /BNR/, la prezentarea Raportului trimestrial asupra inflaţiei.

mugur_isarescu

Ce veşti mai dă Isărescu românilor

Potrivit oficialului citat, inflaţia a evoluat foarte apropiat de prognozele Băncii Naţionale a României în trimestrul patru din 2011, procesul de dezinflaţie fiind frânat de majorarea preţurilor administrate şi deprecierea nominală a leului faţă de dolar. ‘Inflaţia a evoluat foarte apropiat de prognozele BNR. Şi la finalul trimestrului patru şi la finalul anului s-a situat în proximitatea punctului central de 3% asumată de BNR. Procesul dezinflaţionist a continuat pe trimestrul patru’, a afirmat Isărescu, potrivit Agerpres.

Deficitul de cerere îşi menţine efectele asupra inflaţiei, însă nu este atât de pronunţat ca în runda anterioară de proiecţie asupra inflaţiei, a declarat, marţi, guvernatorul Băncii Naţionale a Românei, Mugur Isărescu, la prezentarea Raportului trimestrial asupra inflaţiei pe trimestrul patru din 2011. ‘În urma revizuirii datelor statistice referitoare la PIB de către INS, deviaţia PIB-ului reflectă deficitul de cerere. Avem în continuare presiune dezinflaţionistă din partea cererii. Avem deficit de cerere, dar nu atât de pronunţat ca în runda anterioară de proiecţie. Deficitul de cerere sau deviaţia PIB-ului nu înseamnă că cererea nu creşte’, a afirmat Mugur Isărescu.
Guvernatorul BNR a menţionat că evoluţia favorabilă a inflaţiei va fi susţinută de preţurile volatile.  ‘Mai avem modificări în sensul unei evoluţii favorabile din partea preţurilor volatile. Estimăm un an agricol normal. Nu prost, ci normal, că nu ne putem bate cu datele meteo’, a afirmat şeful băncii centrale. De asemenea, Isărescu a precizat că se menţine reducerea anticipaţiilor inflaţioniste, ceea ce va ajuta BNR în următoarele decizii monetare.

Banca Naţională a României a revizuit în creştere prognoza de inflaţie pentru 2012 de la 3% la 3,2%, în timp ce pentru anul 2011 prognoza a fost diminuată de la 3,3% la 3,1%, a anunţat marţi Mugur Isărescu.

1 comentariu

Hokusay San 07-02-2012 - 13:46

Economia merge, deci JOS DICTAFONUL!
Caci agitatorii liberali lucreaza la greu ca sa aduca tara in raboi civil.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult