Acasa BusinessFinante-Banci Cine este noul reprezentat FMI pentru România

Cine este noul reprezentat FMI pentru România

scris de M.I.
5 afisari

Alejandro Hajdenberg îl înlocuiește pe Guillermo Tolosa în funcția de reprezentant rezident al Fondului Monetar Internațional (FMI) pentru România și Bulgaria, se arată într-un comunicat al Reprezentanței FMI în România.

FMI: Corupţia încetineşte creşterea economicăAlejandro Hajdenberg a fost desemnat să preia funcția de reprezentant rezident al FMI pentru România și Bulgaria. El îl înlocuiește pe Guillermo Tolosa, care și-a finalizat mandatul, conform politicii FMI de rotire a cadrelor”, se menționează în comunicat.

Anterior acestei numiri, Hajdenberg a deținut funcția de economist șef în cadrul biroului din Cipru, unde a jucat un rol important în programul de asistență financiară demarat în urma crizei din 2013.

Experiența sa mai include funcții deținute în cadrul instituției financiare în Ungaria, Serbia, Turcia, Columbia, Uruguay și Georgia. Înainte de a se alătura echipei din Europa, Hajdenberg a petrecut șase ani în departamentul de fiscalitate, unde a fost implicat în numeroase probleme legate de politici fiscale.

Alejandro Hajdenberg este angajat al FMI de 13 ani și deține un doctorat în economie la Universitatea din Chicago.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult