Acasa BusinessFinante-Banci Cine va beneficia de înjumătățirea ratei la bancă de la 1 aprilie

Cine va beneficia de înjumătățirea ratei la bancă de la 1 aprilie

scris de Doru Dragomir
1 afisari

Guvernul va adopta o ordonanță prin care persoanele care au credite la bănci și un venit de maximum 1.610 lei lunar pot ajunge, în urma unei înțelegeri cu banca, la înjumătățirea ratei pe o perioadă de doi ani.

Măsura va intra în vigoare de la 1 aprilie.

‘Este vorba despre o măsură care va fi adoptată printr-o ordonanță a Guvernului. (…) Avem în sfârșit acordul partenerilor noștri internaționali. Este o măsură de sprijin a persoanelor fizice care au credite la bănci. În primul rând, se aplică tuturor creditelor luate de persoanele fizice, fie că e vorba de salariați, fie că e vorba de pensionari. Condiția este ca acestea să aibă un venit lunar mai mic sau cel mult egal cu salariul mediu net — 1.610 lei — și să nu aibă restanțe mai vechi de 90 de zile la creditele bancare. Este o măsură care, evident, e opțională, nu e obligatorie pentru persoanele fizice, dar de care poate beneficia oricare din cei 907.000 de debitori, în acest moment, persoane fizice’, a anunțat luni premierul Victor Ponta, la finalul discuțiilor cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional.

Prim-ministrul a adăugat că această reducere la jumătate va opera pentru toate creditele, dar nu va depăși 500 de lei.

„Cei care au 800 de lei rata vor plăti doar 400, celelalte 400 se amână pentru doi ani, iar statul va suporta, în baza unui credit fiscal, din impozitul pe venit, diferența, după ce se termină cei doi ani”, a explicat Ponta.

Potrivit premierului, ‘măsura a fost discutată și lucrată de mai bine de o lună și cu Banca Națională a României‘. În privința creditului fiscal de la stat, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a precizat că acesta se acordă pe doi ani și poate fi de până la 200 de lei pe lună.

„Timp de doi ani, statul îi dă (persoanei fizice — n.r.) credit fiscal de 200 de lei pe lună. Deci, câtă vreme a funcționat facilitatea de reducere a ratei, atâta vreme funcționează și facilitatea de credit fiscal. Banca nu poate să crească dobânda la care este acordat creditul pe toată durata creditului, se lungește maturitatea creditului cu perioada în care s-a beneficiat de această reducere a ratei”, a explicat Liviu Voinea.

5 comentarii

Tache 04-02-2014 - 08:35

DIAVOLUL !!

Situatia nu arata foarte bine si masina de nenorocit oameni trebuie sa functioneze in continuare. Neoamenii proveniti din Romania trebuie sa omoare in continuare femei, femei gravide si copii, din Irak, Afganistan si alte tari in care MASTURBAREA ROMANEASCA vrea sa fie.

Noroc ca aceste natiuni stiu sa se RAZBUNE si nenorocitii de romani vor plati PRETUL !!

http://www.youtube.com/watch?v=oX32CWk30Gw

UnUL 04-02-2014 - 08:44

Tăchiță, devii un fel de Savonarola în mizerie.

Tache 04-02-2014 - 08:57

Despre TINE si despre VOI este vorba in propozitie ! Ca intotdeauna apar si nevinovatii, dar voi veti ramane personajele principale…

UnUL 04-02-2014 - 10:19

Care „voi”, Tăchiță?

ValVerde 04-02-2014 - 16:33

Ii bese mintea….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult