Acasa BusinessFinante-Banci Cum afectează creşterea dolarului economia din România

Cum afectează creşterea dolarului economia din România

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Noul record atins de cursul leu/dolar de în ziua de miercuri ar putea afecta economia mai mult decât creşterea monedei unice euro.

dolari

Cum afecteaza aprecierea dolarului economia (foto: sify.com)

Impactul creşterii dolarului ar putea fi mai dur întrucât, potrivit mediafax, preţul mărfurilor, materiei prime şi combunstibililor la nivel internaţional este exprimat şi calculat în dolari. Noul maxim de 3,5939 unităţi atins de cursul leu/dolar şi continua apreciere a dolarului se va simţi în primul rând într-o nouă creştere a preţului carburanţilor în viitorul cel mai apropiat.

Singura vestea bună, conform informaţiilor prezentate de stirileprotv.ro, este faptul că acest nou maxim al cursului leu/dolar a fost atins într-un moment în care preţurile mărfurilor au scăzut pe plan mondial, inclusiv preţul petrolului fiind mai mic. Nu doar leul pierde teren însă în faţa dolarului, ci şi Euro, care s-a depreciat semnificativ miercuri, 30 mai, faţă de dolar pe pieţele externe, având în vedere temerile privind sectorul bancar spaniol şi creşterea costurilor de finanţare plătite de Spania spre niveluri percepute drept nesustenabile.

Cu toate acestea, cursul de referinţă pentru euro a urcat la 4,4652 lei/euro, foarte aproape de nivelul record atins săptămâna trecută. Joi dimineaţa, euro a fost schimbat pe piaţa locală pentru 4,4725 – 4,4750 lei, ajungând pe pieţele externe până la un nivel de 4,48 lei/euro.

2 comentarii

Mache 31-05-2012 - 15:33

Nu dolarul creste, ci euro si leul pica. Sunt de fapt la intrecere, care o ia inaintea celuilalt 😉

Oricum ce mai conteaza faptul ca benzina, gazul si curentul electric vor creste pe langa bucuria de a-l avea pe Victor Ponta prmiministru?! 😉

Sa traiti bine mai tovarasi!

Ciu Huhu 31-05-2012 - 16:33

Mache, da-te dracului securistule basist, diversionist, provocator , slugoiule al dictatorului Basescu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult