Acasa BusinessFinante-Banci Cum este păstrat la BNR dosarul Tezaurului României de la Moscova

Cum este păstrat la BNR dosarul Tezaurului României de la Moscova

scris de B.C.R
2 afisari

Ştafeta se dă cu mare responsabilitate, iar o dată cu aceasta vin şi sarcini, a declarat vineri, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a Româiei (BNR), amintindu-şi de momentul când a ajuns guvernator.

mugur_isarescu‘Eu am relatat în presă şi la TV un moment de predare şi ştafetă, şi anume despre tezaurul României de la Moscova. Guvernatorul de atunci, din septembrie 1990, când am preluat ştafeta, după ce am fost numit, mi-a spus că are un lucru personal de discutat cu mine. Atunci a deschis seiful personal şi a scos un dosar, nu jerpelit, dar învechit. Dânsul avea o voce mult mai plăcută decât a mea. Mi-a zis: Domnu guvernator, ştiţi că România şi-a depus în 1917 tezaurul Băncii Naţionale, ca şi alte valori, în custodia aliatului nostru Rusia Ţaristă.(…) Titlurile de proprietate, acordul între guvernul român şi cel ţarist, documentele privind închiderea tezaurului în camera din Kremlin şi aşa mai departe. Toate sunt aici, în original, şi vreau să vă spun că din 1922 acest dosar se predă din mână în mână de la Guvernator la Guvernator fiind şi un talisman’, a arătat Isărescu, citat de Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult