Acasa BusinessFinante-Banci Cum va arăta moneda euro bulgărească

Cum va arăta moneda euro bulgărească

scris de C.S.
266 Afisari

Bulgaria știe deja cum vor arăta monedele și bancnotele de euro bulgărești. Asta, după ce Consiliul Uniunii Europene a aprobat, la începutul acestei luni, design-ul specific acestora.

Informația vine de la Banca Naţională a Bulgariei, citată de agenția de știri națională de la Sofia. Într-un comunicat preluat de Agerpres se precizează că pe bancnote și monede vor apărea simboluri care sunt acum pe leva.

Ce simboluri apar pe moneda euro bulgărească
Desing-ul reproduce simbolurile care apar pe actualele monede bulgăreşti: Călăreţul de la Madara – pe monedele de 1, 2, 5, 10, 20 şi 50 de eurocenţi; Sfântul Ivan Rilski – pe moneda de 1 euro; Sfântul Paisie de la Hilandar – pe moneda de 2 euro.

Viceguvernatorul Băncii Naționale Bulgare, Andrey Gyurov, a notat că astfel țara sa mai face un pas către euro.

„După ce vor fi produse versiunile test, monedele euro trebuie să fie certificate de Banca Centrală Europeană. Obţinerea unui astfel de certificat va însemna că BNB poate demara producţia pentru restul monedelor euro”, a spus Gyurov.

Când va trece Bulgaria la moneda euro
Sofia vrea să adopte la începutul lui 2025 moneda unică europeană. După aprobare oficială, Bulgaria va putea emite circa 800 de milioane de monede euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS