Acasa BusinessFinante-Banci De ce a declarat Rusia ilegală moneda virtuală bitcoin

De ce a declarat Rusia ilegală moneda virtuală bitcoin

scris de R. C.P.
8 afisari

Procuratura din Rusia a avertizat asupra riscurilor pe care le presupune bitcoin, arătând că este ilegală folosirea monedei virtuale întrucât poate fi utilizată pentru spălarea de bani sau finanţarea terorismului.

Rusia a declarat ilegală moneda virtuală bitcoin

Rusia a declarat ilegală moneda virtuală bitcoin

Sistemele pentru plăţi anonime şi monedele virtuale care au dezvoltat o circulaţie considerabilă – inclusiv cea mai cunoscută, bitcoin – sunt înlocuitori ai banilor şi nu pot fi utilizate de persoane fizice sau juridice”, a transmis Biroul Procurorului General al Rusiei, citat de cotidianul New York Times. Legea din Rusia prevede că rubla este singura monedă oficială şi introducerea oricărei alte monede sau înlocuitor este interzisă, a precizat instituţia.

Banca centrală din Rusia a avertizat, la sfârşitul lunii ianuarie, că tranzacţiile cu bitcoin sunt speculative, din cauza riscului mare ca moneda să piardă foarte mult din valoare într-un timp scurt.

Biroul Procurorului General a informat că lucrează, împreună cu banca centrală şi alte agenţii, la înăsprirea reglementărilor şi prevenirea delictelor comise prin utilizarea pseudo-monedelor. În SUA, unde comunitatea bitcoin este mult mai dezvoltată decât cea din Rusia, autorităţile investighează mai multe cazuri de activităţi ilegale comise utilizând bitcoin.

La sfârşitul anului trecit, China a interzis portalurilor de tranzacţionare a bitcoin din ţară să mai efectueze schimburi. Banca Chinei a interzis totodată băncilor să efectueze tranzacţii cu bitcoin, care nu are statut legal de monedă.

7 comentarii

digital 09-02-2014 - 15:12

bit-koy, unealta de futut fraieri !

IV 11-02-2014 - 19:53

Din cauza aceste monede tremura TOATE statele lumii, dar si cei care stapanesc lumea, deoarece nu poate fi controlata (este libera). Bitcoin, este o alternativa valabila, este free, nu poate fi controlata si nici subordonat unei puteri economice anume.

pathfinder 11-02-2014 - 20:29

Valabila poate.
Viabila nu.

Esti softist si poti intelege urmatoarele: sursele nu mai exista.
„Inventatorul” e anonim.

Poate alta incercare din asta va da roade.
Asta NU.

ValVerde 11-02-2014 - 20:32

Nu-i spune !
Lasa-l sa-si converteasca economiile personale in moneda viitorului, „libera si independenta”

pathfinder 11-02-2014 - 20:34

Si sa uite parola!

digital 11-02-2014 - 20:38

așa ați pierdut și voi !
hahaha!
vitte, ce naiba !

ValVerde 11-02-2014 - 20:40

Ce? Tu crezi ca-i CONGO, care isi tot inventeaza nick-uri noi ca uita parola la alea vechi ?
Asta-i baiat destept! O scrie cu creionu’ chimic in buletin !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult