Acasa BusinessFinante-Banci De ce au scăzut rezervele valutare ale BNR

De ce au scăzut rezervele valutare ale BNR

scris de Mihaela Popescu TAULET
4 afisari

Rezervele valutare ale BNR au scăzut în noiembrie la 31,16 miliarde euro, de la 31,77 miliarde euro la 31 octombrie, după o plată de 726,7 milioane euro către FMI.

În noiembrie au avut loc intrări de 3,29 miliarde euro, reprezentând alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele, se arată într-un comunicat al BNR.

Ieşirile au totalizat 3,9 miliarde euro, reprezentând printre altele modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit şi plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, inclusiv a doua rambursare de capital şi dobândă, la 6 noiembrie, în sumă de 726,72 milioane echivalent euro din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,42 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 29 noiembrie 2012 au fost astfel de 35,594 miliarde euro, faţă de 36,177 miliarde euro la 31 octombrie. Plăţile scadente în decembrie în contul datoriei publice şi public garantată denominate în valută însumează 376,49 milioane euro.

29 comentarii

BULA 04-12-2012 - 05:27

Sa plateasca toata datoria la FMI si sa nu mai auzim niciodata de organizatia asta sinistra, care distruge economiile tarilor mici. Nu vrem sa dicteze FMI-ul in tara noastra, sa ne spuna ce fabrici sa mai demolam si ce bogatii sa le dam degeaba strainilor.

salut 04-12-2012 - 17:30

He, he,he, aici trebuie curajul Argentinei si politicieni cu Koaie, ca acolo. E adevarat ca si ei au aplicat solutia corecta numai dupa ce le-a ajuns cutitul la os. La romani…mai e osanza!

urbos 04-12-2012 - 17:59

Ba sa nu plateasca, Romania sa-l bage in puscarie pe Kior pentru afacerile facute cu FMI impotriva statului. FMI a dat banii aiurea si i-a pierdut, PA si PU. Asa e cand faci afaceri proaste si cu infractori.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-12-2012 - 18:10

…Hotzi DREAQ

salut 04-12-2012 - 18:29

„- – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD
04-12-2012 at 18:10

…Hotzi DREAQ”
==========================
Bravo. Imi place atitudinea ta. Alianta banchero-politicianista – in cazul in speta Basescu-FMI – E HOTIE CURATA pe spinarea popoarelor. Te incurajez sa continui….

salut 04-12-2012 - 18:32

Ideea e corecta. Si eu am sustinut-o. Din pacate, nu se poate pune in aplicare. Poate in viitor.

ValVerde 04-12-2012 - 19:18

Scoate capul din traista !!!
Cind guvernul va avea nevoie de bani, inclusiv ca sa-ti plateasca tie salariul, va avea doua alternative
1. Se imprumuta pe piata libera, unde i se va da cu flit ori i se vor cere dobinzi canibalistice.
2. Se pune sa tipareasca bani. Asa cum face Argentina.
Boul Salut propune solutii „curajoase” ca e dobitoc si nu intelege.

Uite aici o intrebare pe care pina si tu o pricepi:
Cum ti-ar place mai Bula inflatie de
11% PE LUNA, asa cum e in Argentina ???

salut 04-12-2012 - 19:31

Ei da, ca distractia sa fie completa, era imposibil sa nu apara si ViticaVerde. Sigur ca da, in pregatirea ei multilaterala de contabila la CAP, ea intelege ce si cum cu economia asta, bre! Intelegera cu pricina a ajutat-o si o ajuta inca sa fie beneficiara ajutorului social dat de mila de statul american unde s-a pripasit din greseala gand s-a imbatat si a scapat trenul inapoi din Viena – unde o trimisese PCR-ul sa viziteze pentru rezultate contabile deosebite la stransul recoltei.
Find a cincea generatie de iobagi, face ce stie mai bine, linge mana stapanului.

Deci, ia zi Vitico, cum e cu Argentina? Nasol, ai?

ValVerde 04-12-2012 - 21:42

Limbric cornut, ai zis ceva?
Recomanzi pompieristic actiuni economice pe care nu le intelegi, dar care suna bine la timpiti.
Se umfla mamaliga ancestrala in voi si va razboiti cu FMI-ul.

Dar cind o sa aveti inflatia ai pe care o are Argentina (o tara pe care ma indoiesc ca o poti gasi pe harta) tot voi sinteti primii sa strigati ca altcineva poarta vina ca faceti voi foamea…evreii, ungurii, vestul,… gasiti voi pe cineva, si daca nu gasiti intrebati-l pe Neacsu.

Daca nu va mai puteti imprumuta cu dobinda redusa de la FMI, de unde luati banii sa platiti milogii bai cornuta inutila?

Vezi ce face Cristina si intreaba-i pe aia care demonstreaza pe linga obelisc…
de ce au iesit acolo…sa se lupte cumva cu FMI ???
FMI si-a luat banii si au plecat.
Prapaditule !

DXN 04-12-2012 - 21:58

slugaludobrepsiho.
Puti ma’ neghiobule!

salut 05-12-2012 - 00:47

Deci e nasol cu Argentina. Noroc cu ViticaVerde, contabila de CAP,reformata ca asistata social prin SUA ca ii invata pe economistii lumii cum e cu FMI vs Argentina. A|ltfel, aproape la unison, eiu afirma ca FMI/Argentina e cel mai mare esec cunoscut al FMI.
Ma rog, cred ca pe ViticaVerde o pali stiinta de capitalism chiar a doua zi dupa ce s-a trezit din betia care a facut-o sa piarda trenul inapoi spre tara din excursia la Viena. Dar ViticaVerde, neam de iobagi asezati de prin partile Clujului are o alta mare calitate i afara de prostia statornica, hotarata, asezata, a la Cluj.
Linge mana (si nu numai) stapanului cu un zel intalnit doar la sustinatorii lui Basescu. Asa ca, ce-i mai trebuie? Statu’ ii da 24 de hotdogi pe saptamana, isi plateste palatul de 5′ pe 8′ (picioare, aprox 0.3 m)…ea baga mare cu propagandsa comunista invatata acasa, acum intoarsa pe dos, sa nu cumva sa se supere noii stapani.
A, Argentina. Nasol acolo. I-a spus vecina de coridor cand stateau la coada la supa saracului.

ValVerde 05-12-2012 - 02:19

Repeti aceleasi vorbe fara sa zici nimic.

Pe tine nu te-au invatat, acolo la grajdul comunal unde ai copilarit, ca atacind mesagerul nu omori mesajul ??

Uite aici date statistice si fapte verificabile:

Rata de schimb: acum un an jumate-doi:
3 Pesos pentru 1 Dolar
Azi: 5 Pesos pentru 1 Dolar
(piata paralela peste 6:1)

(Pentru Bula: azi euro e 4.5 lei. Fa un efort de imaginatie si gindeste-te ca peste un an si jumatate, euro va fi cam 8 lei. (Si in general nu poti sa-l cumperi decit la negru)
Daca intelegi, explica-i si lui Salut, ca eu nu stiu cum sa o fac mai simplu ca sa penetreze ditai craniul de bou…tu poate vorbesti limba lui)

Infaltia: 27% pe an.

Nasol ?? Intrebi tu…
Depinde cu cine o compari.
Cel mai bine e sa compari Argentina cu ea insasi.
Unde era economia acum 4-5 ani (ca sa ne mentinem in zone apropiate) si unde e azi…

Pot sa-ti raspund: e nasol !!!

salut 05-12-2012 - 02:54

ValVerde
04-12-2012 at 19:18

….Cum ti-ar place mai Bula inflatie de
11% PE LUNA, asa cum e in Argentina ???

….” ValVerde
05-12-2012 at 02:19

[Tot despre Argentina]
….Infaltia: 27% pe an”

===========================

Eh, ce mai conteaza ca 11% pe luna inseamna de peste zece ori mai mult decat 27% pe an si ca toate astea se intampla de la o postare la alta….
Important e ca ViticaVerde ne zice despre Argentina. Ia zi Vitico, cum e pe-acolo? Nasol, ai?

urbos 05-12-2012 - 03:03

Cacatule cursu de schimb nu e relevant.
In Romania BNR a dus o politica dementa incepand cu 2004 cand aiurea-n tramvai, leul s-a intarit(era pe atunci la 40 000). In afara de mandria cretinelor de promteriste si probabil a imbecililor ca tine, nimeni nu avea de ce sa se bucure, preturile continuau sa creasca „in euro”, iar exporturile s-au dus dreacu. Mars in gatu ma-tii de vita incaltata ca esti proasta de mori..

ValVerde 05-12-2012 - 04:04

Sursa The wall Street Journal:

” Argentina Inflation Rate

The inflation rate in Argentina was recorded at 10.20 percent in October of 2012. Inflation Rate in Argentina is reported by the Instituto Nacional de Estadista. Historically, from 1944 until 2012, Argentina Inflation Rate averaged 209.0 Percent reaching an all time high of 20262.8 Percent in March of 1990 and a record low of -7.0 Percent in February of 1954. In Argentina, the inflation rate measures a broad rise or fall in prices that consumers pay for a standard basket of goods. This page includes a chart with historical data for Argentina Inflation Rate.”

Este inflatia pe an calculata in luna Octombrie si raportata de guvernul Argentinian.

Rata reala: 27% pe an

Reuter in Aug:

” The government shuns orthodox policies and spends heavily to stoke swift economic growth. Official data has drastically lowballed price rises since 2007 and President Cristina Fernandez avoids mentioning inflation, estimated at 20 percent to 25 percent a year – the highest rate in Latin America.”

Argentina’s 12-month inflation expectations yield slightly to 27%, says UTDT

The university said on Thursday in its monthly report that median inflation expectations fell to 27%. That puts expectations down from 30% during each of the last seven months

ValVerde 05-12-2012 - 04:11

@urbos

spui niste prstii atit de mari, ca nici nu merita sa-ti raspund.
Daca rata de schimb intr-o economie deschisa, nu conteaza, sa te chem dobitoc ar insemna sa jignesc dobitocii

Cretin congenital, taierea zerourilor nu inseamna ca se intareste moneda. E un artificu pentru comoditatea contabila.
Moneda reflecta tendinta economiei si se intareste/slabeste in functie de conditii obiective nu de artificii cosmetice.

Du-te dracu de baragladina analfabeta. Ai atins un nou record de prostie.

ValVerde 05-12-2012 - 04:16

Da cornuta, e nasol:

(Reuters) – Argentine dairy farmers dumped truckloads of milk in protests this week while millions of commuters endured the longest subway workers strike in history, all thanks to high inflation that is not seen easing despite a sharp economic slowdown.

The government shuns orthodox policies and spends heavily to stoke swift economic growth. Official data has drastically lowballed price rises since 2007 and President Cristina Fernandez avoids mentioning inflation, estimated at 20 percent to 25 percent a year – the highest rate in Latin America.

Her government has fined and even sued economists who publicize their inflation estimates, which tend to double or triple the official figure.

Dairy farmers are protesting to push for higher milk prices since they say they operate at a loss due to surging costs. Striking Buenos Aires subway workers initially demanded a 28 percent salary increase, along with better benefits.

„The cost of energy, fuel, veterinary products, feed – everything’s risen,” said Gustavo Colombero, the head of a dairy farmers’ association in Santa Fe province. „Smaller producers are on the verge of shutting down. Some people are already planning to auction off their herds

ttp://www.reuters.com/article/2012/08/10/us-argentina-economy-idUSBRE87912G20120810

urbos 05-12-2012 - 05:58

Despre ce taiere de zerouri vorbesti ma schizofrenicule? Eu ti-am spus ca in 2004 euro era la 40 000, pentru ca in 2005 sa ajunga la 36 000. Te-ai uitat iar ca vita repede pe google, dar n-ai stiut ce cauti.
Modul in care faceai tu analiza e imbecil ba dobitocule.
Auzi la cretinopat, „artificii cosmetice”. Intereseaza-te ba cretinule ce inseamna politica BNR.
Mars in mortii ma-tii la spanzuratoare.

DXN 04-12-2012 - 19:08

Iata ce a facut grupul infractional organizat condus de crizantonescu si xeroxponta:
devalizarea Romaniei!
Bietul socotitor GeorgescuF este deja in puscarie! Banditii naibii!

salut 04-12-2012 - 19:11

Propaganda pentru cretini. Normal. Numai la ei ar mai prinde.

digital 04-12-2012 - 19:13

măi,măta,tu citești mă vită!
RAMBURSARE CREDIT FMI!,mă bou dreq.adică în traducere pentru băsiști,plata acordului boc-băsexu-fmi!
în pheeezdhhhhha mătiiiiiiii!

salut 04-12-2012 - 19:18

Da-l dreaq, asta-i unul din putinii basisti care a trecut de clasa a 4-a. Deci a citit corect. Dar numai propaganda asta cretina le-a mai ramas, asa ca imbecilu’ trebuie sa incerce. Pentru asta e platit.

DXN 04-12-2012 - 19:33

Eficacitate, nu eficienta: Punct ochit, punct lovit!
Pensionari militari psihopati si neterminati ce sunteti!

DXN 04-12-2012 - 19:26

sugaciuludobrepsiho, nu tipa ca nu mai esti la cazarma. Asta-i unu.
Doi: Grupul infractional organizat nu s-a ocupat de guvernarea tarii. Nici nu stiu cum s-o faca!
Si trei: ba în pheeezdhhhhha mă-tiiiiiiii!
Fa-i o cratima si lu’ ma-ta!
🙂

DXN 04-12-2012 - 19:27

Patru: ‘nformatiee, ‘arsh!
„hahahahaha!”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-12-2012 - 19:58

….hay nineaca :POTZI mai mult ! …Episodul madrilean al tramvaielor URBOS , Ridica-te la RANGUL REAL….subiectu intereseaza , 2,3detalii ! Tzaganu ca si turcu …p…ghini !

DXN 04-12-2012 - 20:03

Carpatiene!
Esential este ca de juma’ de ora forumul este curat-curat!
Ψ&Co nu-si mai revarsa toate boraturile!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-12-2012 - 20:14

Intradevar flattul este igienizat ! Dar totul este relativ in viata , dela A. EINSTEIN citire ! De la subspecia mentionata in general apar …camelionismele deja-vu. Odata , ai facut un gest remarcabil ! POTZI !

DXN 04-12-2012 - 20:23

Esti amabil.
Merci.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult