Acasa BusinessFinante-Banci De ce răsuflă Băsescu uşurat, după Consiliul European

De ce răsuflă Băsescu uşurat, după Consiliul European

scris de Bogdan Crețu Roman
5 afisari

Consiliul European a adoptat, miercuri seara, Declaraţia de recapitalizare a băncilor, a anunţat preşedintele Traian Băsescu.

Toate statele au primit garanţia că subsidiare aparţinând băncilor-mamă din alte state vor avea nivelul de capital menţinut şi pentru anii următori. ‘Pot să vă spun că a fost adoptată Declaraţia de recapitalizare a băncilor. Acest document vizează finanţarea băncilor pe termen mediu astfel încât să se asigure fluxurile de creditare pe termen mediu al economiei reale. De asemenea, declaraţia vizează asigurarea cantităţii şi calităţii capitalului.

Pentru că, de fapt, se vizează introducerea în sistemul bancar a unui capital de primă clasă: lichiditate în bani, nu capital în nimic altceva. Deci, se injectează în sistemul bancar european capital de cea mai bună calitate care poate susţine nu numai economia, dar şi nevoia de credite a statelor’, a declarat Băsescu la Bruxelles, potrivit Agerpres, la finalul Consiliului European.
El a precizat că toate statele au primit garanţia că subsidiare aparţinând băncilor-mamă din alte state vor avea nivelul de capital menţinut şi pentru anii următori. ‘Deci, ceea ce a însemnat îngrijorarea noastră a primit un răspuns din partea statelor membre’, a conchis şeful statului.

1 comentariu

nimeni 26-10-2011 - 22:35

ce sa intelegem de aici? ca s-a prelungit agonia.

bancile( ca doar ce altceva e mai important in lumea in care ne taraim!?) vor fi recapitalizate. adica , daca au facut greseli si /sau rahaturi de gen – imprumut 5 lei chiar daca eu nu dispun decat de 1 leu , le vom salva! cum?
simplu, dand 3 lei cu dobanda fraierilor care s-au imprumutat, pentru a plati costurile imprumutului. plateste dobanda din datorie – fraierul care-i fraier – si datoria pe ansamblu se mareste .rahat cu apa rece. agonie mai ceva ca serialul sexi pe strazi laturalnice sau tanar si drogat-nelinistit.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult