Acasa BusinessFinante-Banci Deutsche Bank va deschide un centru de servicii cu 1.000 de angajaţi ȋn București

Deutsche Bank va deschide un centru de servicii cu 1.000 de angajaţi ȋn București

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Gigantul bancar Deutsche Bank este de câteva luni în căutarea unui sediu de birouri în Bucureşti, pentru deschiderea unui centru de servicii de suport şi procesare pentru diferite subsidiare ale grupului cu anvergură globală.

Deutsche Bank va deschide un centru de servicii cu 1.000 de angajaţi ȋn București (foto:bloomberg.com)

„Chiar dacă nu este vorba – cel puţin deocamdată – despre extinderea ofertei de servicii bancare a Deutsche Bank pentru piaţa locală, proiectul de outsourcing al puternicei bănci germane reprezintă un adevărat eveniment şi marchează transformarea României într-un hub de back office, servicii de callcenter şi procesare de carduri pentru mari grupuri bancare europene”, potrivit informațiilor Ziarul Financiar. Perfectarea unei tranzacţii este aşteptată în perioada imediat următoare, conform unor informaţii de pe piaţa imobiliară, bancară şi de HR.

Deutsche Bank, a cărei divizie de investment banking este unul dintre managerii preferaţi ai Ministerului Finanţelor la emisiunile de obligaţiuni realizate pe pieţele externe, a tatonat înainte de criză mai multe variante de dezvoltare a prezenţei locale, însă planurile au devenit tot mai greu de susţinut în faţa acţionarilor pe fondul deteriorării dramatice a mediului financiar-bancar internaţional. Germanii au rămas astfel şi în prezent la nivelul unui birou de reprezentare la Bucureşti, situat într-o clădire de pe strada Andrei Mureşanu, în apropierea Pieţei Dorobanţi, deşi băncile germane au fost curtate cu fiecare ocazie de autorităţile române să facă mai mult business în România, dar fără succes până acum.

Anul acesta Deutsche Bank s-a hotărât să facă totuşi un pas mare venind pe piaţa de birouri a Bucureştiului cu două cereri: una pentru un sediu central nou, cu o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, şi o alta pentru un spaţiu de 5.000 – 6.000 de metri pătraţi, cu posibilitate de extindere într-un al doilea pas la 10.000 de metri pătraţi.

Conform mediafax, În prima fază proiectul ar presupune un efectiv de până la 600 de oameni, germanii contactând în acest sens firme de recrutare. Mai întâi la nivelul noului centru ar urma să fie dezvoltate capabilităţi informatice, pentru ca apoi să fie transferată asigurarea unor facilităţi mai complexe de back office pentru grupul german.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult