Acasa BusinessFinante-Banci Experții FMI şi prima rectificare bugetară

Experții FMI şi prima rectificare bugetară

scris de C.S.
5 afisari

O echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional /FMI/ discută, marți, la Ministerul Finanțelor Publice /MFP/, despre prima rectificare a bugetului statului pe anul 2014.

O echipă de experți FMI discută la Ministerul de Finanțe, despre rectificarea bugetară

Experții FMI au sosit luni la București, iar marți au început documentarea și discuțiile la MFP, au precizatau  pentru AGERPRES surse oficiale. Pe 25 iulie, MFP urmează să publice datele privind execuția bugetului general consolidat pe primul semestru din 2014.

Deficitul bugetului general consolidat a scăzut la 0,24% din PIB după primele cinci luni din acest an, potrivit celor mai recente date publicate de Ministerul Finanțelor Publice. În aceeași perioadă a anului trecut, bugetul general consolidat consemna un deficit de 1,04% din PIBPotrivit Ministerului Finanțelor, în primele cinci luni ale anului 2014, a avut loc o consolidare fiscală de 0,8% din PIB față de primele cinci luni din 2013, respectiv o reducere a deficitului de 5 miliarde de lei, ceea ce creează premisele încadrării în ținta de deficit pe ansamblul anului 2014.

La sfârșitul lunii mai 2014, se înregistrează un excedent primar de 0,45% din PIB față de un deficit primar de 0,27% din PIB aferent aceleiași perioade a anului precedent. Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 84,1 miliarde lei, reprezentând 12,7% din PIB, au fost cu 3,7% mai mari în termeni nominali față de aceeași perioadă a anului precedent.

Pentru 2014, autoritățile române și Fondul Monetar Internațional /FMI/ au convenit un deficit bugetar de 2,2% din PIB atât pe metodologia cash, cât și pe metodologia Uniunii Europene. România a încheiat anul trecut cu un deficit al bugetului general consolidat de 2,5% din PIB.

3 comentarii

Pribeagul 22-07-2014 - 19:56

Veniturile bugetului general consolidat vor da masura capacitatii Guvernului Ponta. Daca aceste vor creste substantial, cum ar fi normal, Ponta a cistigat jumatate din partida, daca nu, a pierdut-o, oricit ar ciripi toata ziua pe unde prinde vre-un microfon liber.

Deocamdata rezultatele sunt… ca nu-s.

Ionel 22-07-2014 - 20:07

Toate gaurile se pot acoperi foarte usor prin retragerea concesiunilor date pe ochi frumosi si exploatate de catre stat. Simplu. Principala realizarea a regimului basisto-liberal a fost transformarea taranului roman in zilierul continentului cu rucsacu in spinare ce nu a visat nici Stalin si Bodnaras la un loc. Practic au facut inca o nationalizare dar pentru straini (trusturi, excroci internationali).

Cioxe 23-07-2014 - 02:33

Expertzii fmi…… ???

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult