Acasa BusinessFinante-Banci Firmele, obligate să se doteze cu case de marcat electronice până la finalul lui 2014

Firmele, obligate să se doteze cu case de marcat electronice până la finalul lui 2014

scris de C.P.
23 afisari

Obligativitatea dotării firmelor cu case de marcat cu jurnal electronic va fi implementată pe parcursul acestui an, a declarat, miercuri, Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, într-un seminar pe teme de fiscalitate.

„Într-o lună — două, sperăm să apară Ordonanța (nr. privind casele de marcat cu jurnal electronic). În prima fază, cei care vor cumpăra o casă nouă vor cumpăra automat una cu jurnal electronic. Cei care au deja o casă de marcat, aici se discută, încă, termenul în care vor fi înlocuite. Analizăm acum care ar fi intervalul fezabil”, a spus Dan Manolescu.

El susține că România este una dintre puținele țări, dacă nu chiar singura, care mai folosește case de marcat pe rolă de hârtie. „Toate celelalte țări din jur au trecut deja de mai mulți ani la case de marcat cu jurnal electronic în sensul că tranzacțiile înregistrează într-o memorie electronică nu pe o rolă de hârtie. Casele de marcat cu jurnal electronic permit o conectare prin intermediul unor sisteme de telecomunicații la un server al Autorității Fiscale prin care se datele se transmit automat”, a precizat Dan Manolescu.

Ministrul Finanțelor Publice declara, recent, într-un interviu acordat Agerpres, că firmele vor fi obligate să utilizeze case de marcat cu jurnal electronic până la finalul primului semestru din acest an.

Pentru dotarea cu noile echipamente, Fiscul va acorda deducere din impozitul pe profit pentru costurile cu noile case de marcat și pentru programul electronic. Costurile sunt estimate la 40-60 de euro/echipament.

5 comentarii

pathfinder 29-01-2014 - 14:32

Foarte bine!!!

urbos 30-01-2014 - 00:28

Fa ca maimuta tampitule, uhuuu, dementule, uhuu! Cretinule! Uhuu!

UnUL 30-01-2014 - 00:46

De ce vrei să facă ca tine, Cur Bubos?

salut 30-01-2014 - 00:47

Orice, dar absolut orice inseamna limitare a libertatii cetateanului, control sporit a vietii lui de catre autoritati e automat salutat de catre slugile astea. Gena de sluga e mai puternica chiar decat basismul, altfel tampitul rujat l-ar fi injurat pe Ponta.

Mariana 30-01-2014 - 00:20

Dragi fiscalisti mergeti prin pietele din Bucuresti si veti vedea ca nu exista case de marcat la buticurile d 3-4 mp care umplu marile hale din aceste piete. Nu ma refer la tarabele de legume si fructe ci la acele aglomeratii de firme care vand orice fel de produse (haine, pantofi, electronice, fierarie, telefoane, vase de bucatarie, branza, mezeluri, peste, s.a.). Parc am fi intr-o tara araba unde nu existe lege fiscala. Luati la verificat si flotele de microbuze care au umplut drumurile Romaniei si ale Bucurestiului in trafic de pasageri care nu au case de marcat desi legea obliga la existenta acestora de doi ani si nu se respecta. Sa furati bine!!!!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult