Acasa BusinessFinante-Banci FMI, de acord cu sprijinirea celor care contractează credite bancare

FMI, de acord cu sprijinirea celor care contractează credite bancare

scris de C.S.
14 afisari

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că măsura de sprijinire a persoanelor care au credite la bănci a fost apreciată de reprezentanții Fondului Monetar Internațional pentru că aduce creștere economică.

FMI a aprobat sprijinirea celor care au credite.

„Cele două scheme guvernamentale ‘Prima casă‘ și noua schemă de creditare pentru societățile care creează 20 de locuri de muncă sunt de natură să contribuie la creșterea economică. Și, un lucru extrem de important, pentru că sper să discutăm foarte serios despre acest lucru, măsura de sprijinire a persoanelor care au credite pe o perioadă de doi ani, din punctul de vedere al FMI, va conduce la o creștere a creditării, a consumului și, alături de creșterea pensiilor, sunt măsuri care duc la creștere economică și însănătoșire a mediului social și de afaceri”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a anunțat că Guvernul va adopta o ordonanță care va crea cadrul legal astfel încât persoanele care au credite la bănci și un venit de maximum 1.610 lei lunar să poată ajunge, în urma unei înțelegeri cu banca, la înjumătățirea ratei pe o perioadă de doi ani.

Luni seara, la finalul discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), premierul Ponta a confirmat informaţiile privind programul de stimulare a consumului pregătit de Guvern, care prevede reduceri de impozit pentru persoanele cu creditele restructurate, dar numai după expirarea perioadei de reeşalonare.

Guvernul estimează că această schemă de reduceri fiscale pentru populaţia cu venituri sub medie şi credite bancare ar putea duce la reeşalonarea împrumuturilor pentru aproape un milion de români.

3 comentarii

Virgiliu Soare 04-02-2014 - 23:08

Din putul gandirii economice a domnului Victor Viorel Ponta! FMI e o banca care cere garantarea imprumuturilor sale. Nu-l intereseaza ce fac cei ce se imprumuta, decat sa-si ia banii inapoi. Ce face domnul Victor Viorel Ponta care nu are nici o idee de crestere economica, este sa comita prin tehnica utilizata si la obtinerea doctoratului in drept ~celebra copy-paste~ sa mai adune ceva voturi de la cei ce o duc greu cu datoriile de la banci. Ia de la buget, deci de la cei care contribuie efectiv la realizarea acestuia si-l plaseaza, de fapt, bancilor. Iar economiei ii mai adauga cu surle si trambite insotite de racnete de bucurie (deci tot celor ce platesc taxe si impozite!?) celebra acciza pe combustibili pantru ca firmele care fac evaziune fiscala sa nu fie deranjate. Esti mare, nene! Dar lasa-ne! Nu ne mai aburi cu piruetele de subreta masculina pe la televiziunile aservite (vai de mama lor!) ca ai dovedit ca de fapt nu faci nici cat o ceapa degerata! Mai lasa-i si pe altii. Ca poate chiar au ceva in capul lor!

urbos 04-02-2014 - 23:10

Omoara-te ba cap de poola!.

UnUL 04-02-2014 - 23:56

Tot vită și mârlan, Cu r Bubos?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult