Acasa BusinessFinante-Banci FMI ne dă jumătate de miliard de euro. Noi nu-i vrem

FMI ne dă jumătate de miliard de euro. Noi nu-i vrem

scris de D.S.S.
0 afisari

Fondul Monetar Internaţional a anunţat luni că a deblocat 507 milioane de euro pentru România, care a refuzat suma pentru moment, preferând să o păstreze în rezervă, relatează AFP.

fmiConsiliul de Administraţie al instituţiei cu sediul la Washington a dat undă verde pentru vărsarea acestei sume către Bucureşti, în cadrul unui acord de 3,6 miliarde de euro convenit în martie, se arată într-un comunicat al FMI. Însă ‘autorităţile (române) au precizat că vor continua să considere acordul ca fiind un acord de tip preventiv şi că, prin urmare, nu intenţionează să tragă’ banii, a precizat FMI.

Economia României a intrat în recesiune în 2009 pe fondul crizei mondiale. Un plan de finanţare de 20 de miliarde de euro din partea FMI, Uniunii Europene şi Băncii Mondiale a fost necesar pentru a permite statului să facă faţă crizei, reaminteşte AFP.  Apoi, ‘România a făcut progrese’, a precizat directorul general adjunct al FMI, David Lipton, citat în comunicat. „Creşterea economică s-a reluat, în timp ce inflaţia a scăzut. Totuşi, riscurile au crescut considerabil din cauza turbulenţelor financiare din zona euro„, a adăugat el. În opinia sa, ‘menţinerea angajamentului în favoarea unui program de reforme economice este crucială pentru a putea traversa incertitudinile actuale’. Lipton a citat ca exemple de reforme pe cele din sistemul de sănătate, administraţia fiscală şi sectorul companiilor publice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult