Acasa BusinessCompanii Fondul american Oaktree a preluat controlul clubului Inter Milano

Fondul american Oaktree a preluat controlul clubului Inter Milano

scris de D.P.
196 Afisari

Fondul american de investiţii Oaktree Capital Management a anunţat că a preluat dreptul de proprietate asupra campioanei Italiei, Inter Milano, după o plată ratată de 395 de milioane de euro (428 de milioane de dolari) din partea acţionarului majoritar chinez al clubului, relatează Reuters.

Acordat de Oaktree în 2021 către societatea cu sediul în Luxemburg prin care conglomeratul chinez Suning controla Inter, împrumutul a fost garantat cu participaţia la club.

Acest lucru a oferit Oaktree, specializat în furnizarea de finanţare de salvare pentru firmele în dificultate, dreptul potenţial de a prelua controlul clubului în cazul unei neplăţi.

„Oaktree s-a angajat să lucreze îndeaproape cu actuala echipă de conducere a Inter Milano, cu partenerii, cu liga şi cu organismele de conducere pentru a se asigura că acest club este poziţionat pentru a avea succes atât pe teren, cât şi în afara lui”, se arată într-un comunicat.

O sursă a declarat, potrivit Reuters, că Oaktree, care a avut până acum o implicare limitată în francize sportive, nu intenţionează să vândă imediat Inter şi este pregătită să fie un „investitor răbdător”.

Fondată în 1908, Inter este una dintre puterile tradiţionale ale fotbalului italian şi este casa unor jucători de top, printre care Lautaro Martinez şi Nicolo Barella.

Suning, care a cumpărat o participaţie majoritară la club în 2016, într-una dintre cele mai mediatizate intrări ale unei companii chineze în fotbalul european, nu a făcut niciun comentariu până acum.

De atunci, autorităţile chineze au impus restricţii asupra cheltuielilor de peste hotare în sport, iar Suning a fost afectată de declinul cauzat de COVID-19.

Acest lucru a determinat Suning să obţină un pachet de finanţare de urgenţă de 275 de milioane de euro, cu o dobândă de aproximativ 12%, în urmă cu trei ani de la Oaktree, care a ajutat Inter să treacă peste criza provocată de pandemie.

Într-o scrisoare adresată fanilor şi publicată sâmbătă pe site-ul clubului, preşedintele Inter, Steven Zhang, fiul de 32 de ani al fondatorului Suning, Zhang Jindong, a avertizat că stabilitatea clubului este în pericol, deoarece încercările de a găsi un acord cu Oaktree au fost fără succes.

Inter a înregistrat o pierdere de 86 de milioane de euro în anul fiscal 2022-2023, iar datoriile sale brute totale s-au ridicat la 807 milioane de euro.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult