Acasa BusinessFinante-Banci Germanii nu mai cred euro

Germanii nu mai cred euro

scris de B.C.R
2 afisari

Majoritatea germanilor nu mai au încredere în euro din cauza crizei prin care trece moneda unică, legat de cvasi-asfixierea economiei greceşti, relevă un studiu al institutului Allensbach, publicat duminică.

foto: Agerpres

În total, 71% din persoanele interogate au afirmat că au “mai puţină”, “cu greu” sau “nicio încredere” în euro, potrivit acestui sondaj publicat de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Doar 19% declară că au “o mare” sau “o foarte mare” încredere în moneda unică, potrivit aceleiaşi surse, citate de Agerpres.

Neîncrederea faţă de euro continuă să crească în rândul germanilor: în aprilie 66% afirmau că nu au încredere în moneda europeană. În 2008, mai puţin de jumătate din persoanele interogate au împărtăşit această opinie.

Într-un sondaj publicat la 10 iunie de canalul public ZDF, 60% din germani se declarau şi împotriva acordării de noi ajutoare de către UE Greciei, aflată în dificultate.

“Cetăţenii germani sunt mai sceptici decât acum un an faţă de moneda unică. Criza greacă a depăşit graniţele”, constata recent Peter Matuschek, analist la Institutul german de sondare a opiniei publice Forsa.

“Unii consideră că au strâns destul cureaua în ultimii ani pentru ca Germania să fie performantă. Ei nu înţeleg de ce trebuie acum să ajute alte ţări care nu au făcut aceleaşi eforturi”, explică şi Dominik Hierlemann, politolog la Fundaţia Bertelsmann.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult