Acasa BusinessFinante-Banci Grecii ne ghicesc de rău

Grecii ne ghicesc de rău

scris de B.C.R
5 afisari

Guvernul va rata ţinta de deficit bugetar de 4,4% pentru acest an, convenită cu Fondul Monetar Internaţional, existând o probabilitate ridicată de „derapaje fiscale”, înaintea alegerilor parlamentare din anul următor, estimează analiştii băncii greceşti Piraeus Bank.

Banca se aşteaptă ca guvernul să ajungă la un deficit bugetar de 5,5% în acest an.

„Guvernul vizează un deficit de 4,4% din PIB în acest an, faţă de 6,5% anul trecut. Considerăm că bugetul va înregistra un deficit de 5,5% din PIB în 2011, deoarece există o probabilitate ridicată de instabilitate politică şi derapaje fiscale înaintea alegerilor parlamentare programate pentru anul următor”, se arată în raportul citat de Mediafax.

Bugetul general consolidat a înregistrat un deficit de 7,42 miliarde de lei la finele lunii mai, ceea ce reprezintă 1,36% din PIB.

Pentru acest an, Piraeus anticipează o creştere economică de 1,4% pentru România, susţinută de îmbunătăţirea investiţiilor şi exporturilor, în timp ce consumul va avea o contribuţie mai redusă.

Deficitul de cont curent se va accelera până la sfârşitul anului la 7,6%, de la 4,3% anul trecut, întrucât revenirea economiei va sprijini cererea de bunuri din import, potrivit raportului.

8 comentarii

YAAKOV 28-06-2011 - 11:36

Dupa „revolutie” securistii si securistele din intreprinderi ne inebuneau cu teoria conform careia Romania trebuie sa renunte total la mijloacele de productie industriala si sa o ia pe calea Greciei, care obtine venituri doar din turism (daca vor strainii sa o mai vizitere) si din ce da Domnul (daca ploua si se fac portocalele).
Uite ca vom ajunge acolo unde s-a dorit (mai ales de occidentali, care erau deranjati de productia industriala din Est).

Bumerang 28-06-2011 - 12:23

Bai diversionistule de mucava, ca nici macar diversioune nu sti sa faci.
Securistii erau cu „nu ne vindem tara”, sau ai uitat? Ei tocmai ca vroiau sa tina toate intreprinderile de stat, de unde, dupa revolutie, furau de rupeau, si vindeau pe la srabi, turci, bulgari, si aiurea!

Ele trebuiau privatizate sistematic si controlat, cu patriciparea firmelor straine renumite, nu niste fime de n-a auuzit nimeni, facute ad hoc.

YAAKOV 28-06-2011 - 12:43

Ai pile la Batca ? Vad ca te lasa sa scii prostii pe forum.

Securistii erau cu „nu ne vindem tara” la alegerile din ’90, ca sa castige Iliescu. Dar in rest ziceau ce am scris anterior. Asa primisera ordin si de frica sa nu o ia pe cocoasa s-au conformaf. Pana dupa alegerile din ’96 au tremurat putin (aia mai mici in grad, care nu cunosteau detaliile „revolutiei”). In timpul CDR-ului au reinviat ca goangele primavara, cand s-au convins ca nu exista opozitie reala si ca nimeni nu-i va trage la raspundere.

YAAKOV 28-06-2011 - 16:32

Domnule agent maghiar, privatizarea intreprinderilor trebuia sa fie facuta cu oameni din interiorul tarii, in tot blocul est-european. Sunt convins ca erau suficienti ingineri buni la IPRS, Tungsram, EMG, Tesla, CEMI, care sa preia managementul la aceste intreprinderi. Ma limitez la firmele producatoare de dispozitive semiconductoare, desi rationamentul se poate extinde si la celelalte domenii. Daca chinezii au putut, puteam si noi. Dar astfel Occidentul ar fi intrat in colaps total, din cauza concurentei din Est.
Sa ma lasi cu „patriciparea firmelor straine renumite”, care n-au facut altceva decat sa ne jefuiasca si sa-si elimine concurenta.
Dumneata te lupti din rasputeri sa propagi ideea falsa ca ungurii ar fi indreptatiti sa stapaneasca Transilvania, dar ignori total faptul ca ungurii nu mai sunt stapani nici la ei acasa. Sunteti la fel de rupti in fund ca si romanii. Industrie puternica nexam (adica ioc). Sunteti „la baie”.

Paul din Ohio 28-06-2011 - 20:03

Problema cu KGBistul Yaakov e ca nu intelege natura privatizarilor securist-KGBiste. Ilescu si Ba’secu au favorizat si favorizeaza in continuare „firme” rusesti care bineinteles, nu sunt in stare sa dezvolte o intreprindere, ci sa o falimenteze si sa o vanda. Rusii folosesc firmele romanesti in special pentru spalarea de bani din „afacerile” lor MAFIOTE.
Pe de alta parte, UDMR NU ACCEPTA dezvoltarea industriala a Har-Cov pentru ca acest lucru ar schmba „harta etnica”. Prin urmare, extremismul UDMR priveaza locuitorii acelor judete de castiguri mai bune. Acest lucru duce la emigrarea acelor oameni in Ungaria si in alte locuri.

Ciu Huhu 28-06-2011 - 20:16

Paul, adevarul este ca firmele rusesti si de fapt FIRME EVREIESTI ”RUSESTI”

Ciu Huhu 28-06-2011 - 20:17

….SINT FIRME EVREIESTi-”RUSESTI”….

YAAKOV 28-06-2011 - 20:38

Esti un….! De unde ai tras concluzia ca sunt KGB-ist ?
Arata-mi cu ce au venit americanii ca sa dezvolte industria romaneasca, cu apa colorata ? Au procedat cu noi la fel ca in Argentina. Americanii stiu ca nu pot avea controlul asupra Europei de Est pentru mult timp, asa ca n-au investit nimic, ba chiar a parjolit.
Au fost la butoane si in Rusia, prin Boris Eltsin, deci au actionat impotriva noastra si prin agentii rusi, Asa au reusit sa destrame URSS-ul si Iugoslavia.
Tu ori esti batut in cap, ori esti plecat din Romania de zeci de ani si ai ramas sub influenta ideologiei de atunci, cand America era vazuta ca Zana cea Buna.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult