Acasa BusinessFinante-Banci Iată cât de bogată e România

Iată cât de bogată e România

scris de B.C.R
277 Afisari

România avea  rezerve internaţionale de 37,25 miliarde de euro, la 31 decembrie 2011, faţă de 36,02 miliarde euro la 30 noiembrie, a anunţat, marţi, Banca Naţională.

Iată cât de bogată e România

Rezervele valutare totalizau 33,19 miliarde de euro, comparativ cu 31,74 miliarde de euro, la 30 noiembrie 2011. Intrările de valută au totalizat 1,99 miliarde de euro, reprezentând alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv tranşa a III-a din acordul cu Banca Mondială, în sumă de 400 milioane de euro), modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele. La creşterea rezervelor internaţionale a contribuit, de asemenea, aprecierea dolarului american, a yenului japonez şi a lirei sterline faţă de euro, pe piaţa valutară internaţională.
Ieşirile au fost de 545 milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,058 miliarde de euro.  Plăţile scadente în luna ianuarie 2012 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează 142 milioane de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult