Acasa BusinessFinante-Banci În 2015, euro şi leul vor circula în paralel

În 2015, euro şi leul vor circula în paralel

scris de C.P.
13 afisari

Guvernul a aprobat Programul de convergenţă al României, care va fi transmis Comisiei Europene, şi a decis să menţină obiectivul de adoptare a monedei euro în 2015.

Romania adopta euro in 2015„Programul de convergenţă a fost aprobat de Guvern, cu menţinerea obiectivului de adoptare a monedei euro în 2015″.

Coaliţia a discutat vineri, într-o reuniune la care a participat şi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, varianta ca moneda euro să fie adoptată la 1 ianuarie 2015, iar până la finalul acelui an să circule în paralel atât moneda naţională, cât şi euro, a declarat Varujan Pambuccian pentru Mediafax.

El a susţinut că membrii Coaliţiei au discutat ca obiectivul de adoptare a monedei euro la 1 ianuarie 2015 să fie menţinut şi că guvernatorul Mugur Isărescu a avansat varianta ca, după adoptarea monedei euro, aceasta să circule în paralel cu leul până la 1 decembrie 2015, după care să rămână în circulaţie numai moneda europeană.

Decizia privind adoptarea monedei euro va fi luată în şedinţa de guvern care a început după reuniunea Coaliţiei.

1 comentariu

tanase marian 29-04-2011 - 20:02

vine anul 2012 ,nu este o gluma acesta este un an rar an istoria umanitatii antalnita configuratieodata la 26.000 de ani,,.nihil sine deo,,…..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult