Acasa BusinessFinante-Banci În câte zile îţi recuperezi banii dacă banca dă faliment

În câte zile îţi recuperezi banii dacă banca dă faliment

scris de B.C.R
2 afisari

Deponenţii ar trebui, în cazul unui faliment bancar, potrivit legii, să îşi recupereze banii în maximum 20 de zile de la declararea de către BNR a stării de incapacitate de plată a băncii respective, a declarat, miercuri, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Depozitelor, Eugen Dijmărescu.

În câte zile îţi recuperezi banii dacă banca dă faliment

Fondul de Garantare din România are posibilitatea, în cazul că fondurile sale nu ajung, să se ducă şi în piaţă să se împrumute şi eventual la Ministerul Finanţelor, care va face plăţile în 15 zile. ‘În 24 de ore de la declararea stării de insolvenţă, banca respectivă pune la dispoziţia Fondului de Garantare lista deponenţilor cu sumele pe care aceştia le au în depozite. Fondul face netul şi transferă într-un interval de până la patru zile această listă împreună cu resursele financiare la băncile mandatate să facă plăţile pe teritoriul ţării, fiind avute în vedere băncile cu cele mai multe sucursale. BRD şi BCR sunt băncile care ar fi recomandate să facă plăţile’, a spus Dijmărescu.
Acesta a dat asigurări că formalităţile de recuperare a banilor de către deponenţi sunt foarte simple. Banii pot fi recuperaţi ‘fără cerere, doar cu buletinul de identitate’, a explicat preşedintele FNGD. Fondul dispune în prezent de sume care totalizează 2,3 miliarde lei. Eugen Dijmărescu a participat la seminarul EU-COFILE, organizat Alpha Bank în colaborare cu Banca Naţională, transmite Agerpres.

1 comentariu

pkly 07-12-2011 - 15:57

BARBA ! Sa luam BIR-ul…au trecut vreo 6-7 luni pana sa inceapa platile,daca aveai valuta primeai lei-paralei la cursul de schimb al BNR din data cand si-a dat obstescu sfarsit banca(este vorba de Banca Internationala a Religiilor). Si sa adunam,,D-le Dijmuiescu”: cca.30% din devalorizarea de care nu s-a tinut cont,alte procente…de minus 15-20% din jocul valutei si uite asa primeai in pama mai putini banuti,cu cca.50%,fata de suma pe care o aveai la BIR. E corect ?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult