Acasa BusinessFinante-Banci Incapacitatea de plată a SUA este un mare risc

Incapacitatea de plată a SUA este un mare risc

scris de D.P.
2 afisari

Posibilitatea ca SUA sa intre în incapacitate de plata reprezinta cel mai mare risc pentru economia mondiala, depasind efectele cutremurului din Japonia, pretul ridicat la petrol si criza datoriilor din Europa, considera un important oficial al Rezervei Federale (Fed).

japonia-seif-miliarde-dolari-tsunami„Situatia fiscala a Statelor Unite, daca nu este manevrata cu grija, ar putea sa se transforme într-un soc macro global. Ideea ca SUA ar putea ameninta cu intrarea în incapacitate de plata este periculoasa„, a spus James Bullard, presedintele Rezervei Federale din St. Louis, una dintre cele 12 institutii financiare regionale din SUA care compun Fed.

Membrii republicani ai Congresului considera ca intrarea în incapcitate de plata pentru scurt timp este acceptabila, daca ar forta Casa Alba sa abordeze problema mai importanta a deficitului bugetar. Putini analisti de pe Wall Street considera ca se va ajunge în aceasta situatie.

Bullard este îngrijorat de reactia altor state daca SUA ar intra în default „tehnic”, întârziind de fapt platile pentru câteva zile. Executivul de la Washington ar putea ajunge în aceasta situatie în absenta unui compromis politic asupra bugetului pentru acest an.

„Daca ar fi doar pietele americane nu ar cauza probleme, dar avem investitori din strainatate care nu sunt atât de bine conectati la situatia politicii din SUA. Reverberatiile pe pietele globale ar fi severe. Aici apare riscul real”, a spus Bullard, potrivit Mediafax.

Fitch Ratings a avertizat ca ar putea retrograda ratingul „AAA” al Statelor Unite în categoria „default restrictionat”, daca guvernul nu îsi va onora obligatiile financiare legate de maturitatea unor titluri de Trezorerie la 15 august.

Agentia are totusi convingerea ca autoritatile americane vor ajunge la un acord de majorare a plafonului de îndatorare a Statelor Unite, problema care risca în prezent sa blocheze finantele tarii.

Guvernul american a atins, pe 16 mai, limita maxima a îndatorarii, de 14.294 miliarde de dolari. Trezoreria a autorizat masuri extraordinare, care permit guvernului sa se mai poata împrumuta pâna pe 2 august. Dupa aceasta data, guvernul nu va mai avea dreptul sa se împrumute si nu îsi va putea onora obligatiile, inclusiv serviciul datoriilor.

25 comentarii

Cercul 09-06-2011 - 20:05

Nu e cazul. Asta viseaza neo-comunistii de la noi. SUA are industrie si muncitori, ca si resurse pe 5 continente.

urbos 09-06-2011 - 20:11

Are pe dracu. Ce naiba ma?

Cercul 09-06-2011 - 20:18

Chiar asa, are industria in colonii. E noul sistem care da rezultate in SUA.
Industria e mutata in colonii(America de SUD, Africa, etc) iar in SUA nu raman decat posturile in sistemul juridic si economic. De aceea un american cu potential intelectual se face economist, jurist, medic, si nu sa zicem inginer. Si nefiind muncitori, nu sunt greve, si un partid socialist nu va castiga niciodata alegerile in SUA(cei din colonii nu voteaza pentru presedintele SUA).
La noi e sistemul invers(sau se vrea a fi si de Basescu) se scot pe banda rulanta muncitori din grupurile scolare, sa iasa tovarisci Ilici si tovarisci Base.

urbos 09-06-2011 - 20:24

Cred ca vrei sa pari inteligent, „colonii” e numa in mintea americanasului probabil, foarte foarte ingusta se pare. O spui fara sa vrei, americanasul de fapt nu mai produce. „Coloniile” alea o sa faca stanga-mprejur mintenas, n-o sa mai ramana din America decat potaile ca Basescu imprastiate prin lume, dar cu acelasi sfarsit inevitabil.

Cercul 09-06-2011 - 20:33

O colonie produce cat vrea metropola, si in politica externa nu spune ce nu place metropolei.
E o tara de burghezi, care nu produc bineinteles, dar decid ce se face cu produsul altora. Si cand coloniile o iau la goana, sunt intoarse din nou in arest. Cam asa se petrece prin Orient acum nu?
„Mintenas”, interesant cuvant, face parte din limbajul rusofil. Ca si samovolnic, hapsan.

urbos 09-06-2011 - 20:45

Hahahaha! De unde le scoti bre?
Americanasii o vor suge. Ar avea sanse sa scape bineinteles, daca ar renunta la pretentia de superputere. Cum inca nu dau semne ca ar vrea sa renunte, o sa se pise pe ei „coloniile” alea. Cum ti-am zis, or sa ramana doar cu Basescu.

Cercul 09-06-2011 - 20:50

Cred ca bolborosesti din BinLaden de pe fundul marii. Si el ar vrea sa le-o coaca americanilor chiar si acum cand e oale si ulcele si nu poate decat sa trimita metan la suprafata.

urbos 09-06-2011 - 20:52

Eu nu coc nimic americanilor si-o coc singuri. Eu doar ma cac pe prosti.

Ciu Huhu 09-06-2011 - 20:20

Cercul e evreu, evreii au distrus Europa si acum au distrus si SUA!

Cercul 09-06-2011 - 20:38

Imi pare bine ca ma recunosti de stapan, dar sa stii ca nu stapanesc cunoasterea printr-o evreitate(care nici nu-mi este atribut de fapt).

Denali 09-06-2011 - 20:40

Hi,hi,hi…Pai parca ni se spunea acum 3 ani ca daca numai il Imaculanm pe Copilul Minune , TOTUL va fi OK…

Economia se va redresa, panourile solare si morile de vant vor fi motorul noii economii mondiale, ghetarii si calotele polare nu se vor mai topi, islamo fascistii vor iubi pe imperialistii americani, datorita simplei prezente a Copilului Minune in casa alba, pacea mondiala va fi restaurata , lumea va fi fericita, cerul va fi mai senin ,pasarile vor canta mai dulce, iarba va fi mai verde,bla,bla,bla…

Dar nu este vina Copilului Minune…El…pardon : EL…a spus gloatelor sus si tare ce are de gand sa faca , iar gloatel inmarmurite , uimite si mistificate au inceput sa grohaie : „Yes we can!”…hi,hi,hi…astazi este : ” I guess we can’t!”…hi,hi,hi…

Din punctul meu de vedere , nu este vina lui Barak Hussein Obama ….Noi ii stim biografia , istoria si ideologia…Cine sunt de vina , ca peste tot , ca pretutindeni si ca Intotdeuana sunt : GLOATELE….Liderii suntem : NOI !!…

Inflatia , penuria , conflictele de tot felul , somajul , recesiunea, etc.,etc…Toate crerata de mana Omului , abia se afla la stagiul de preludiu…mai precis de mana STANGA a omului…

succes….

Denali 09-06-2011 - 20:47

Dle Cercul , te rog dezvolta subiectul…coloniilor…imperialistilor americani…Numeste nume…nu ma generaliza , scrie slogane si tine lumea in suspens…

Multumesc anticipat…

cat despre subiectul articolului de mai sus , acesta nu reflecta adevaratul miez al problemei…vizavi de nota de plata…si catre cine si cui o datoreaza america…
Eu astept opiniile pseudo editorialistilor, si crerbralilor( fosti activisti de Partid, camuflati astazi ca ziaristi) ,si a economistilor si expertilor in finante de pe acest forum , mai intai , ca sa fim iluminati (citeste: indobitociti) …

Deja autorul Articolului A OMIS , substanta subiectului , pe care a incercat sa-l reprezinte in articol…Danseaza in jurul subiectului…fara al invita la …dans…

urbos 09-06-2011 - 21:15

Se refera probabil la China. Hi hi hi…ca sa rad si eu cu rasul tau de castrat.

Cercul 09-06-2011 - 20:56

urbos e ca fata mare ce vrea sa-l pedepseasca pe flacaul ei(americanii) jucandu-se cu mustata lui. Nu te juca cu cine te duce de remorca, insignifiantule.

urbos 09-06-2011 - 21:10

Labuta trista, deocamdata tu esti in pozitia aplecat facand miscari oscilatorii de dute-vino cu gura, la prohabul stapanului. Vorbesti si cu gura plina. Pai e frumos?

Cercul 09-06-2011 - 21:21

Un lucru e sigur, faci parte din subordonati.
Muncitorule, inca ceva. Gloatele nu-si schimba ele stapanul, ci alt stapan isi manifesta dorinta sa le conduca. Asa ca fii sigur, coloniile nu se vor elibera.
Imi pare ca servit intr-un lagar de sex-worker, pentru ca gandesti in termeni de activitati sexuale. Acolo va obligau sa va indepliniti functia sexuala contra vointei.
Iar eu nu am activitati sexuale fiind cerc.

urbos 09-06-2011 - 21:24

Te inseli sugaciule. Era o figura de stil, nu de sex era vorba, tu sugi cacatul.

Cercul 09-06-2011 - 21:27

Voi astia din clasa muncitoare, neavand creier verbalizati activitatile singurelor voastre organe existente: sexul, si tubul digestiv.
Pe net neavand creier faci semne din tubul acela ca altul sa scrie in locul tau, tu neputand indeplini o functie superioara ca scrisul cu tubul si organele digitale.
Nu mai repete cuvinte ce nu le intelegi ca „figura de stil” nea saiba.

urbos 09-06-2011 - 21:30

Mai cacatel degeaba te scremi, zau.

Cercul 09-06-2011 - 21:34

Mai scoala de ucenici, cu limbajul asta de veceu, poti sa-l sa-l impresionezi pe altul, tot un muncitor ca tine. La mine nu tine. Vine cu argumente lasa descrierile actelor sexuale pe seamna biologilor.

urbos 09-06-2011 - 21:42

Argumente la ce ma labuta? La ineptiile alea cu „coloniile”? Ti-am spus vita ca de fapt americanasii au devenit dependenti de ceea ce numesti tu colonii. Dar era prea greu rationamentul pentru tine. Acuma odihneste-te si mai ia o gura de rahat. Apropo, huhu cica esti ji dan, asa e?

Cercul 09-06-2011 - 21:50

Nu sunt dependenti sunt stapani ale coloniilor. Dependent e cine nu poate sa traiasca fara lucru de da dependenta. Ori coloniile nu pot trai fara SUA, pentru ca daca decid sa se desparta si sa fie independente de metropola, mor fiind condamnate de SUA la razboi.
Dar unde ai auzit tu de cuvantul „rationament”? Apopo, cum un retardat ca tine trimite propozitii pe net? Stii ca unul cu IQ 60 nu poate folosi un telefon cu atat mai mult nu un calculator. Iar tu cu limbajul de copii retardati ai dovedit ca prost patent.
Evreii stau mult mai bine ca tine. Sunt inteligenti, ocupa majoritatea posturilor in invatamantul superior sunt la un an lumina inteligenta de tine. Nu evreu.

urbos 09-06-2011 - 22:13

Mai cacatel, a zis-o si alamar bine, ia zi-ne care-s coloniile alea. Se ne radem.
Iar ji danii sint doar niste paraziti infecti de care lumea se va debarasa in curand. Hotul si sarlatanul se crede mai inteligent decat victima lui. Le sugi cacatii?
SUA o sa mai tina un razboi cand o zbura porcu.

ionion 10-06-2011 - 13:36

CATRE ILUMINATIA SA INSULTANUL URBOS!
————————————
Unde sapa sapa locu sare din pamant norocu – am dat de placa de beton zdrelita.
De sapat ‘om mai sapa, dar ni-e ca s-o insera – asa ca ne-am aia pe ea.
Trimite pe pasa Ciu-ciuk – cu turban liberal, sa ne putem sterge.
Aferim insultan baban!

Ciu Huhu 10-06-2011 - 14:51

Sugi …. vesnic …., tu si tot neamul tau cipilicar!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult