Acasa BusinessFinante-Banci Isărescu: Nu vorbim de o depreciere de amploare a cursului

Isărescu: Nu vorbim de o depreciere de amploare a cursului

scris de A.B.
2 afisari

Guvernatorul Mugur Isărescu a anunţat că BNR a oprit ciclul de reducere a ratei de politică monetară din cauza celor mai recente evenimente politice interne, care s-au suprapus pe evoluţii externe nefavorabile, inclusiv la nivelul sistemului bancar.

mugur-isarescu„Trebuie să fim atenţi la stabilitatea economică şi financiară a ţării. Suntem într-un context european destul de dificil, cu o adevărată restructurare a sistemului financiar european, chiar şi cel mondial, şi toate acestea suprapuse pe evoluţiile electorale şi politice interne ne-au pus în situaţia să întrerupem ciclul de reduceri”, a spus Isărescu.

El a recunoscut că în momentul acesta nici el, nici Consiliul de Administraţie al BNR, nu se poate pronunţa asupra momentului şi manierei în care se poate relua acest ciclu.

În altă ordine de idei, Isărescu a declarat că nu trebuie să ne speriem, deoarece nu putem vorbim de o depreciere de amploare a cursului.

Leul s-a depreciat miercuri faţă de moneda europeană până la cel mai redus nivel din istorie, iar Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,4168 lei pentru moneda europeană, în creştere cu 1,98 bani (0,45%) comparativ cu luni, când euro a fost cotat la 4,3970 lei.

Moneda naţională s-a depreciat şi faţă de dolarul american, BNR stabilind un curs de 3,3594 lei, mai mare cu 1,66 bani (0,5%), comparativ cu valoarea de 3,3240 lei, consemnată luni.

Gramul de aur a fost cotat miercuri la 178,5985 lei, în creştere cu 0,955 lei (0,53%), comparativ cu valoarea de 177,6435 lei, stabilită în şedinţa anterioară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult