Acasa BusinessFinante-Banci Isărescu: Problema fiscală se reaprinde

Isărescu: Problema fiscală se reaprinde

scris de D.P.
8 afisari

Problema fiscală se reaprinde în regiune, iar situaţia nu arată prea bine în zona Românei, astfel încât autorităţile trebuie să fie atente pentru a nu intra în jocul problemelor fiscale, a declarat miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu ocazia unei dezbateri dedicate atacului speculativ din octombrie 2008.

Mugur Isarescu trage un nou semnal de alarma

foto: Agerpres

„În zona noastră lucrurile nu arată foarte bine, problema fiscală se reaprinde din nou, este un avertisment să nu o reaprindem şi noi. Ar fi periculos pentru o ţară care are probleme de finanţare la un deficit de şase la sută”, a spus guvernatorul BNR, potrivit Agerpres.

Mugur Isărescu a precizat că o corecţie economică a fost inevitabilă pentru România, chiar dacă corecţia de 8 – 9 la sută din PIB a fost resimţită de populaţie.

„Ne-au trecut câteva cartuşe foarte fierbinţi pe lângă tâmplă.Corecţia era inevitabilă, cred ca va trebui să mai facem câteva corecţii ca sa înţelegem de ce le-am făcut. Am mai avut corecţii de unu două procente în anii ’90, iar în ’99 am avut una de cinci procente din PIB. Acum am avut 8 – 9 la sută din PIB într-un an şi jumătate. Dar să nu credem că o corecţie se face fără corecţie de consum şi de nivel de trai. Exact asta se întâmplă şi în Grecia”, a subliniat guvernatorul.

Economia nu mai putea susţine deficite de 12 – 14 procente, a arătat acesta.

3 comentarii

Europeanuul 20-04-2011 - 21:53

Ce sa-i faci, in Romania lu’ Isarescu, o plonjare fortata, pe burta, (hard landing) mai nou se numeste „corectie”.

digital 20-04-2011 - 23:11

in m.matii de jegos,ne spui tu cum e cu cartusele pe la tampla!mai bine ai spune cu esti tu de douajde ani pe functia aia in m.matii!!!

Liviu 20-04-2011 - 23:29

Da, cartusele trase de el si ai lui … Lor le-au trecut cartusele iar noua ne-au trecut gloantele !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult