Acasa BusinessFinante-Banci Kelemen: Salariile se pot majora cu 15 – 16 la sută

Kelemen: Salariile se pot majora cu 15 – 16 la sută

scris de A.B.
2 afisari

Kelemen Hunor susţine că în rezerva Ministerului de Finanţe există cinci miliarde de euro pentru majorarea salariilor cu 15-16 la sută, motiv pentru care nu înţelege de ce acestea vor creşte cu doar opt la sută. 

kelemen„Există cinci miliarde de euro în rezerva Ministerului de Finanţe pentru a mări salariile cu 15-16 la sută. Eu cred că asta ar fi fost decizia corectă şi nu înţeleg nici eu de ce nu au luat această hotărâre. Doar despre opt la sută se vorbeşte”, a declarat liderul UDMR Kelemen Hunor.

El a menţionat că atunci gând au plecat de la guvernare, au lăsat lucrurile în regulă şi erau pregătiţi să facă acest pas, să ia această decizie pentru iunie.

Preşedintele UDMR a precizat însă că fosta guvernare era pregătită să mărească salariile cu 15 la sută, nu doar cu opt la sută”.

Pe de altă parte, Kelemen a recunoscut că nu înţelege de ce creşterea deficitului bugetar nu duce şi la reîntregirea cu 15 la sută a salariilor.

„Eu ştiu că ei au insistat şi au crescut mult deficitul bugetar, mult peste limita pe care noi am votat-o şi am respectat-o. Asta înseamnă că tot din împrumuturi vor fi alocaţi o grămadă de bani, dar nu ştiu unde. Dacă tot au acceptat creşterea deficitului, nu am înţeles de ce nu au dat creşterea salariilor cu 15 la sută. Eu atât pot să spun că acel Guvern care a plecat în urma votului din Parlament era pregătit să mărească salariile cu 15 la sută începând din iunie şi respectam şi ţinta de deficit. Acum ţinta de deficit a crescut, deficitul va fi mai mare. Probabil că din împrumut va fi acoperit acest deficit, că din altă parte nu. Nu cred că cineva vrea să tipărească bani în plus în România, dar nu mai este treaba noastră. Noi vom urmări foarte atent ce face Guvernul şi vom critica ce trebuie criticat”, a conchis Kelemen.

2 comentarii

ha-he-ileanu 13-05-2012 - 21:41

Esti un mare mincinos dar … fara „humor” !

Mache 14-05-2012 - 02:45

Unguru are perfecta dreptate. Banii la trezorerie exista. Numai ca daca-i platesc milogilor de la stat cu ce vor mai fi ghiftuiti PSD-ei care se zvarcole saracutii in opozitie de atatai ani?! 🙂 🙂 🙂

Pe 31 Martie 2012 pe cand nici nu visa ca ar putea ajunge PM Ponta spunea ca „e o demagogie sa afirmi ca nu sunt bani pentru marirea salariilor bugetarilor cu 16% si pentru reducerea CAS”

Can a mintit? Atunci sau acum?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult