Acasa BusinessFinante-Banci Lăzăroiu: BNR devine un fel de partid al înţelepţilor

Lăzăroiu: BNR devine un fel de partid al înţelepţilor

scris de R. C.P.
3 afisari

BNR nu mai e neutră şi cred că nici nu mai poate fi neutră, afirmă consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

Sebastian Lazaroiu vorbeşte despre Partidul BNR

foto: Puterea

El arată că Banca Naţională devenit un jucator nu doar în arena cursului de schimb, ci şi în arena politică.

„Ce mi se pare interesant în actuala criză economică este că linia de demarcaţie între politicieni şi tehnocraţi a devenit din ce în ce mai fină. Banca Naţională a României a fost mult timp o instituţie care şi-a păstrat neutralitatea. De multe ori, din umbră, BNR “ a ţinut spatele politicienilor”, cum se zice. A mai jonglat din curs, s-a mai jucat cu instrumentele monetare pentru a menţine un anumit echilibru. În fapt, a cam suplinit de multe ori lipsa de viziune a politicienilor şi mai ales lipsa de voinţă politică pentru reformele structurale.

Toate eforturile actualei coaliţii de a reface echilibrele macro s-ar putea spulbera într-o clipită în anul electoral 2012. Staţi, că n-aţi văzut nimic încă! Mai e până în 2012. O sa vedeţi iniţiative populiste în Parlament înainte de locale şi generale şi o să vă luaţi cu mâinile de cap”, scrie Lăzăroiu pe blogary.ro .

„În plus, dacă BNR devine un fel de partid al înţelepţilor, nici nu o să mai ştim daca Isărescu sau Croitoru ar putea fi numiţi “premieri tehnocraţi” sau “premieri politici” (aşa cum îşi doresc unii din PD-L)”, mai spune consilierul prezidenţial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult