Acasa BusinessFinante-Banci Leul muşcă din euro. Minimul ultimelor nouă luni

Leul muşcă din euro. Minimul ultimelor nouă luni

scris de R. C.P.
1 afisari

Cursul de referinţă anunţat vineri de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut vineri, pentru a treia zi consecutiv, la 4,1683 lei/euro.

Leul se apreciaza in comparatie cu euroComparativ cu nivelul de joi, de 4,1788 lei/euro, referinţa de vineri este cu 1,05 bani mai redusă. Un curs inferior, de 4,1623 lei/euro, a fost publicat de banca centrală la 28 mai, informează Mediafax.

Leul a continuat să se aprecieze şi faţă de dolarul american, iar cursul BNR a atins minimul ultimelor 13 luni, de 2,9553 lei/dolar, cu 2,54 bani mai jos faţă de joi. O paritate mai redusă a fost afişată de banca centrală la 3 februarie 2010, de 2,9257 lei/dolar.

Dealerii nu exclud ca aprecierea leului să fie determinată de unele intervenţii indirecte ale BNR, cu scopul de a tempera inflaţia, în condiţiile în care în ultimele zile leul a fost singura monedă din regiune care s-a apreciat constant.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult