Acasa BusinessFinante-Banci Leul se apreciază…în faţa dolarului

Leul se apreciază…în faţa dolarului

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Cursul leu/dolar a coborât la sesiunea BNR de marţi, 17 iulie, ajungând la 3,7113 lei/dolar, paritatea leu/euro atingând un nou maxim istoric.

Leul s-a apreciat în fata dolarului, dar pierde in continuare teren fata de euro

Cursul leu/dolar care luni atinsese maximul istoric de 3,7399 lei/dolar, a ajuns să fie cotat marţi de BNR, la doar 3,7113 lei/dolar, moneda naţională apreciindu-se pentru prima dată în faţa celei americane din 10 iulie. Însă, nu acelaşi lucru se poate spune despre paritatea leu/euro, care a atins un nou record pentru a treia zi consecutiv, un euro ajungând să fie cotat la 4,5651 lei.

Cotaţia de referinţă publicată luni arăta o scădere a leului cu 5,6% faţă de euro comparativ cu rata de schimb de la finele aului trecut, când cursul a fost cotat la 4,3197 lei/euro. Potrivit mediafax, dealerii susţin că presiunea de depreciere continuă, iar banca centrală nu mai combate atât de agresiv această tendinţă, permiţând o creştere treptată a cursului. Asemenea parităţii leu/euro şi cursul de referinţă pentru franc a urcat, ajungând la un nou maxim pentru ultimele 10 luni, 3,8009 lei/franc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult