Acasa BusinessFinante-Banci Leul se prăbuşeşte, ratele în euro cresc

Leul se prăbuşeşte, ratele în euro cresc

scris de B.C.R
3 afisari

Leul a depăşit joi cursul de 4,3 lei/euro în prima parte a sesiunii interbancare, atingând un nou maxim în acest an, de 4,3081 lei/euro. Francul elveţian a fost cotat la 3,5035  lei.

spania_italia_crizaBNR a afişat ieri un curs de referinţă de 4,2902 lei/euro, în vreme ce dolarul american a fost cotat la 3,1368 lei/dolar. Cursul leu-euro a atins în această dimineaţă pe piaţa interbancară un maxim de 4,3080. Reuters susţine că Banca Naţională a intervenit pentru a opri căderea monedei naţionale. Analiştii cred însă că deprecierea se înscrie într-o tendinţă regională şi globală, generată de estimările Rezervei Federale privind creşterea riscurilor ce afectează perspectivele economiei americane şi a presiunilor de pe pieţele financiare globale.

Bursele europene căzuseră la deschidere. Bursa de la New York a înregistrat miercuri cele mai abrupte scăderi din ultima lună, după ce Federal Reserve a arătat că economia SUA este vulnerabilă la riscuri semnificative şi a luat noi măsuri de stimulare a economiei. Şi bursele din Asia au scăzut puternic, după comentariile Fed privind economia. Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în scădere cu 2,1%, afectat de comentariile băncii centrale americane şi de prăbuşirea acţiunilor operatorului telecom Softbank. Acesta ar putea pierde în curând exclusivitatea pe comercializarea de iPhone-uri în Japonia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult