Acasa BusinessFinante-Banci Mark Mobius: O nouă criză financiară este iminentă

Mark Mobius: O nouă criză financiară este iminentă

scris de Șt. C
2 afisari

Mark Mobius, preşedintele executiv pentru pieţe emergente la Templeton Asset Management, a declarat că o nouă criză financiară este iminentă, deoarece problemele care au cauzat turbulenţele din ultimii ani nu au fost rezolvate.

Mark_Mobius

Mark Mobius

Valoarea totală a derivatelor la nivel mondial depăşeşte produsul intern brut global, creând volatilitate şi o situaţie de criză pe burse, a afirmat luni, potrivit Mediafax, Mobius într-o conferinţă de presă susţinută la Tokyo.

„Sunt băncile mai mari decât înainte? Sunt. Sunt derivatele reglementate. Nu. Este încă avans pe derivate? Da”, a arătat el.

Criza financiară globală declanşată cu trei ani în urmă, odată cu falimentul băncii de investiţii Lehman Brothers, a fost cauzată parţial de proliferarea produselor financiare derivate bazate pe pachete de credite ipotecare subprime de pe piaţa americană.

Indicele MSCI al acţiunilor din întreaga lume a căzut cu 38% în primele şase luni de la falimentul Lehman. Îngheţarea pieţelor de credit a determinat băncile centrale din întreaga lume să injecteze sume uriaşe de bani în sistemul financiar pentru a încuraja creditarea şi a stimula creşterea economică.

Franklin Templeton Investment Management a fost desemnat, în septembrie 2010, administrator al Fondului Proprietatea.

4 comentarii

YAAKOV 30-05-2011 - 20:44

Sa se faca stabilizare monetara la nivel mondial. Chinezii sa ramana de fraieri, cu miile de miliarde de dolari la saltea. In loc sa-si faca rezerve de materii prime strategice (nichel, crom, wolfram, cositor, argint, etc), chinezoii de dau mari cu hartiile tiparite de ovreii din America.

Nea Marin 31-05-2011 - 09:20

Nu e chiar asa de simplu. Majorirtatea materiilor prime sunt cotate la bursele de marfuri internationale (in dolari).Investitii strategice de „mii de miliarde” in materii prime ar fi propulsat pretul acestora, respectiv ar fi diminuat masiv valoarea dolarului si ar fi accelerat inflatia. O mare parte din rezervele lor au fost investite in educatie, cercetare, infrastructura,dezvoltarea pietii interne.

YAAKOV 31-05-2011 - 11:12

Adevarul este ca virgula chinezii au cumparat parti mari din Africa (de asta sunt ofticati francezii si ii dau cu Dalailama) si se zice ca ar fi cumparat si Canalul Panama (bucata cu bucata).
Cu educatia stau mai slabut. Cred ca ii franeaza mentalitatea lor si IQ-ul mai scazut (populatia din interiorul tarii), pentru ca pe acolo bantuie hipotiroidismul (lipsa de iod in sol). N-ai vazut ce fetze rotunde au, specifice hipotiroidismului ?

tanase marian 31-05-2011 - 12:54

excelentele voastre trebuie sa antelegem asta an contextul foamei de energie asatfel suntem an mijlocul unui torent de mizerie umana,,…… dealtfel oameni buni trebuie sa antelegeti clar fara dreptul de a glumi vine anul 2012 este un fenomen cosmic imens si rar antalnit odata la 26.000 de ani nu avem drept la opinie sau vreo alta alternativa daca si domnul medvedem doreste construirea de buncare anticatastrofa ,noi ne lamentam glumind ca dementii si scotand limba ,,suntem niste retardati cei asemenea care ignoram realitateamomentului,,.nihil sine deo,,.marian,,………

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult