Acasa BusinessFinante-Banci Merkel: Ar fi o catastrofă să iasă Grecia din zona euro

Merkel: Ar fi o catastrofă să iasă Grecia din zona euro

scris de C.P.
6 afisari

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat că ar fi ‘catastrofic’ să se permită ca Grecia să părăsească zona euro, ce ar fi ‘incredibil de slăbită’ de acest lucru, într-un interviu televizat pentru BBC, care urmează să fie difuzat luni.

Merkel: Ar fi o catastrofă să iasă Grecia din zona euro

‘Am decis să facem parte dintr-o uniune monetară. Este o decizie nu numai monetară, ci şi politică’, a declarat dna Merkel, ale cărei declaraţii au fost traduse în limba engleză. ‘Ar fi o catastrofă să îi spunem unei ţări care a decis să fie cu noi: ‘Nu mai avem nevoie de dumneavoastră”, a explicat şefa Cancelariei germane.
‘Mai mult, tratatele europene nu permit acest lucru. Iar oamenii din lumea întreagă s-ar întreba: ‘Cine urmează?’. Zona euro ar fi incredibil de slăbită’, a subliniat Angela Merkel. Ea a adăugat că Grecia, ce face obiectul a două planuri de salvare europene, are în faţă un ‘drum lung şi greu’, dar că ar fi o ‘enormă greşeală politică să permitem Greciei‘ să renunţe la euro.
‘Situaţia este foarte tensionată. Europa, şi în special zona euro, se află în criză. Această criză este consecinţa crizei financiare mondiale şi a suscitat discuţii foarte dure în numeroase ţări’, a mai spus dna Merkel, chestionată cu privire la emergenţa unui sentiment antigerman în Grecia. ‘Avem dezbateri furtunoase în parlamentele noastre şi folosim cuvinte dure’, a remarcat ea. Însă, ‘din fericire, am învăţat să ne rezolvăm conflictele în mod paşnic’, a conchis şefa executivului german.

1 comentariu

digital 26-03-2012 - 10:42

da,mă phurchelușo!?
pă voi vă fu-te grija că nu știți cum să le luați niște.insulițe în contul așa zisei datorii-refinanțate în contul UE,nu că v-ar mânca grija de greci,vă doare la banană pe voi hitleriștimici ce sunteți!
unde e porkul securist tomi,să se ia de hitleriștii lui…de ăștia nu se ia împuțitu dreq, că de ăștia îi e frică,se dă doar la indivizi,pe care crede în mintea lui de șobolinsky ,că-i poate dovedi online,scârnăvia ordinară!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult