Acasa BusinessFinante-Banci Ministerul Finantelor se pregateste de razboi. ”Bugetul de stat pentru razboi este conceput ca un scenariu financiar ipotetic”

Ministerul Finantelor se pregateste de razboi. ”Bugetul de stat pentru razboi este conceput ca un scenariu financiar ipotetic”

scris de A.A.
0 afisari
Ministerul Finantelor Publice urmeaza sa elaboreze un nou proiect de buget de stat pentru razboi, valabil in perioada 2014-2017.
Ministerul Finantelor se pregateste de razboi

Ministerul Finantelor pregateste un buget de stat pentru razboi pentru 2014-2017

In acest sens, a solicitat ministerelor, autoritatilor centrale si administratiilor finantelor publice judetene, toate datele necesare. Termenul stabilit pentru transmiterea acestora este 24 martie 2014, iar data finalizarii tuturor lucrarilor referitoare la elaborarea proiectului bugetului de stat pentru razboi este 16 mai 2014, se arata intr-un raspuns al Ministerului Finantelor transmis la solicitarea HotNews.ro.

Aceste informatii au aparut chiar in perioada in care a luat amploare conflictul din Ucraina. Insa, reprezentantii Ministerului Finantelor spun ca este vorba de o simulare, iar bugetul de razboi este realizat din patru in patru ani.
„Totodata, precizam ca bugetul pentru razboi este un buget de cheltuieli si nu face parte din bugetul general consolidat fiind numai o simulare. Mentionam, in acelasi timp, ca bugetul de stat pentru razboi este conceput ca un scenariu financiar ipotetic aplicabil unor situatii de mobilizare sau razboi”, precizeaza Ministerul Finantelor.
Noul proiect al bugetului de stat pentru razboi valabil in perioada 2014- 2017 va fi prezentat Consiliului Suprem de Aparare a Tarii de catre Ministerul Finantelor.
La elaborarea  proiectului  bugetului de stat pentru razboi se au in vedere propunerile tuturor ministerelor, institutiilor si autoritatilor publice centrale, precum si ale tuturor unitatilor administrativ-teritoriale, potrivit sarcinilor si esponsabilitatilor cuprinse in Planul de mobilizare aprobat, document elaborat de catre Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si  Probleme  Speciale din  cadrul Ministerului  Afacerilor  Interne. Prin urmare, proiectul de buget de stat de razboi se elaboreaza de catre toate judetele. In acest sens au fost transmise solicitari catre toate judetele, mai precizeaza Ministerul Finantelor.

13 comentarii

Pribeagul 18-03-2014 - 23:26

Brrrr…

Dar partea buna a acestei situatii este ca din acest buget eleganta Elena Udrea, aceasta mare speranta a Romaniei, nu va pierde ocazia sa-si mai ia o poseta Vuitton .

Pungescu Gazian 19-03-2014 - 00:02

eu m-as caca bucuros intr-o poseta de-a ei, chiar mai veche un pic, dar nu platesc mai mult de 200 de euroi.

neacsum 18-03-2014 - 23:27

Incompetenta crasa. In primul rand ca daca nu vor ca astfel de informatii sa apara pe flux, trebuie sa stie sa tina de ele si in al doilea rand pentru ca odata aparute informatiile , nu stiu ca le gestioneze. Diletantism, amatorism, incompetenta! Asa este condusa Romania printre tunuri.

UnUL 18-03-2014 - 23:28

Trist dar adevărat.

salut 18-03-2014 - 23:32

Si eu ma gandeam. Nu stiu de ce nu dau numarul, compozitia, puterea, amplasarea unitatilor militare, ca doar bugetul si resursele n-or fi indeajuns. Sa nu cumva sa streseze vreun prieten sau inamic spion, sa nu se chinuie ala prea mult sa afle.

neacsum 18-03-2014 - 23:40

Eu cred ca nu au primit inca toate datele de la partenerul strategic.

neacsum 18-03-2014 - 23:42

mai intai trebuie sa li se spuna cu cat „sponsorizeaza” anumite firme interesate in gazele de sist actiunea si abia dupa, se publica si alte date.

BULA 19-03-2014 - 06:45

N-auzi domnule ca e un buget potetic, construit pe baza de hartii (bani falsi tipariti ca in America), nu pe o baza reala, nu pe industrie puternica, furnizoare de echipament militar. Astia au luat in calcul doar sacii de plastic pentru morti.

Virgiliu Soare 19-03-2014 - 10:11

Cam asa s-a intamplat in toate razboaiele purtate de poporul roman. Bugete si echipamente militare fictive, iar eroii au servit doar de carne de tun. Asa am supravietuit tuturor vicisitudinilor. Bazandu-ne pe spiritul de sacrificiu al omului simplu. La spargerea frontului, la Stalingrad, romanii se urcau pe tancurile rusesti si incercau si chiar reuseau sa le distruga astfel. Pierderile de tancuri rusesti au fost mai mari atunci pe frontul romanesc decat pe celelate ale aliatilor. Acesta este miracolul supravietuirii noastre de care multi inca se tem. Sa nu dea Dumnezeu sa ne puna din nou la incercare!

Tache 19-03-2014 - 12:40

Dumnezeu te va pune cu siguranta la incercare. Dupa ce se termina cu Ucraina, la rand urmeaza Romania. Vei avea ocazia sa te urci pe tancurile rusesti si sa le distrugi. Si asta mai repede decat te astepti. Dar eu cred ca majoritatea romanilor vor sta acasa si se vor uita la eroul de tine. Sunt prea obositi dupa 25 de ani de democratie si sunt si cardiaci. Tu esti singurul miracol care mai poate exista.

digital 19-03-2014 - 13:02

mare erou, Soare, ăsta!!!!

Tache 19-03-2014 - 13:05

Am incercat sa gasesc un articol, pe care l-am citit alaltaieri si nu l-am copiat, dar nu mai este de gasit. Incerc sa redau, din memorie, ideile din articol.

Un militar american descrie discutiile avute timp de 2 ani de zile, in fiecare seara, intr-un spital, cu tatal lui bolnav de cancer, discutii ce se desfasoara la sfarsitul anilor 1980. Tatal sau lucrase pe diferite portavioane nucleare si se imbolnavise de la azbest. Sustinea ca SUA au un departament de trupe spatiale, pozitionate in Spatiul Indepartat. Sustinea ca tehnologia americana era deja foarte avansata la sfarsitul anilor 1960 si era uimit ca aceasta tehnologie era prezentata in filmul Star Trek. Concluzia era ca exista o tehnologie asa de avansata, incat nu ar mai trebui sa existe razboaie pe pamant, ca omanirea ar trebui sa se ocupe cu altceva, adica explorarea si cucerirea spatiului cosmic.

In articol autorul continua afirmand ca razboiul care se pregateste se va purta cu arme avand nivelul tehnologic de acum 100 de ani, ca singura ratiune de a purta acest razboi este imputinarea pop.ulatiei pe glob. Articolul era scris intr-o nota trista. Ca psiholog, spunea el, stiu ca nu poti ajuta oamenii daca, in primul rand, acestia nu vor sa se ajute singuri. Autorul isi incheia articolul rugand cititorii sa-si aduca aminte, atunci cand vor urmari desfasurarea razboiului, ca tot acest razboi este total NENECESAR !!

Tache 19-03-2014 - 14:02

Studiu finantat de NASA : Civilizatia industriala se indreapta spre o prabusire ireversibila.

” Caderea Imperiului Roman si a imperiilor Han, Mauryan si Gupta, la fel sau poate chiar mai avansate, precum si multiplele imperii avansate din Mesopotamia, confirma faptul ca civilizatiile avansate, sofisticate, complexe si creative, pot fi fragile si nepermanente. ”

„… surplusul acumulat nu este redistribuit uniform in cadrul societatii, ci este controlat de catre o elita. Marei masse a pop.ulatiei, desi ea este producatoarea bogatiei, elita ii aloca doar o portiune mica din bogatie, deobicei la nivelul minim de subzistenta sau un pic deasupra. ”

” Avansul tehnologic poate creste eficienta utilizarii resurselor, dar exista tendinta de crestere si a consumul de resurse per capita, precum si nivelul extractiei de resurse, iar in lipsa efectelor unor politici adecvate, cresterile consumului compenseaza eficienta crescuta a folosirii resurselor.”

„…… pare sa se gaseasca de un drum sustenabil pentru o perioada lunga de timp, dar chiar si folosind o rata optima de epuizare si incepand cu un numar foarte mic de membri ai Elitei, Elitele ajung in cele din urma sa consume prea mult, ceea ce produce foamete in randul Cetatenilor Obisnuiti, rezultand un colaps inevitabil al societatii. Este important de retinut ca acest colaps de tip L ( n.b. lung, de la Long) este mai degraba rezultatul foametei provocate de inegalitate, care cauzeaza o pierdere de muncitori, decat prabusirea Naturii. ”

Pe scurt exista doua variante de colaps : Scurt : consum accelerat, toata lumea este mai mult sau mai putin multumita, dar rezulta prabusirea Naturii si Lung : se are grija de protejarea Naturii, se restrange consumul de resurse, dar se prabuseste clasa muncitoare si nu mai are cine sa munceasca.

http://www.theguardian.com/environment/earth-insight/2014/mar/14/nasa-civilisation-irreversible-collapse-study-scientists

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult