Acasa BusinessFinante-Banci Ministerul Transporturilor va termina banii europeni cu 6-7 luni înainte de termen.

Ministerul Transporturilor va termina banii europeni cu 6-7 luni înainte de termen.

scris de Misu Andrei
44 Afisari

Ministerul Transporturilor va cheltui toţi bani europeni din Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 cu 6-7 luni mai devreme decât sfârşitul anului viitor, a declarat, duminică, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

„Să ştiţi că este pentru prima dată când, undeva la jumătate a anului viitor, Ministerul Transporturilor, cel pe care îl păstoresc, va termina toţi banii europeni, cu 6-7 luni înainte de termen. Vorbim de POIM, exerciţiul bugetar 2014- 2020, care are acea regulă de N + 3, deci cheltuiţi până la sfârşitul anului 2023. Este pentru prima dată când aceşti bani nu doar că vor fi cheltuiţi toţi, ci se vor termina mai repede decât sfârşitul anului viitor”, a precizat Grindeanu, la Prima TV, notează Agerpres.

Ministrul a subliniat că a solicitat Comisiei Europene ca banii alocaţi României pe alte domenii şi care nu vor fi cheltuiţi să fie transferaţi către Ministerul Transporturilor, precizând că este optimist în privinţa aprobării acestei solicitări, care se ridică la circa 500 de milioane de euro.

„Eu vreau să folosesc ultimele luni ale anului 2023 şi am trimis cerere către Comisia Europeană, din banii alocaţi României pe alte domenii şi care nu vor fi cheltuiţi, pentru că nu toate domeniile vor sta aşa cum va sta Ministerul Transporturilor, mă refer la cheltuirea banilor europeni, eu îmi doresc ca din acea sumă să mai transferăm în jur de 500 milioane de euro ca să mai pot să finanţez câteva proiecte până la sfârşitul anului 2023. Am transmis acea cerere, sunt optimist că va fi acceptată, astfel încât să folosim la maximum această resursă”, a adăugat Sorin Grindeanu.

1 comentariu

lucral 10-08-2022 - 15:32

Ne spui si noua pe ce cheltui tu „la maximum” (eficient ?) banii UE ?
Si pentru ce iti mai trebuie inca bani UE de la ale domenii ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS