Moneda Euro, o greşeală. Vezi cine spune asta! | Ziua Veche
Acasa BusinessFinante-Banci Moneda Euro, o greşeală. Vezi cine spune asta!

Moneda Euro, o greşeală. Vezi cine spune asta!

scris de L.M.
4 afisari

Crearea monedei unice europene a fost o greşeală, a declarat vineri preşedintele Băncii Naţionale a Poloniei, Marek Belka.

zona euro

Moneda Euro, o greşeală. Vezi cine spune asta!

Declaraţia a fost făcută în cadrul sesiunii anuale a Fondului Monetar Internaţionale, ce se desfăşoară în capitala Japoniei, relatează Finmarket. Într-un discurs susţinut cu această ocazie, guvernatorul Băncii Centrale de la Varşovia a afirmat că Euro a fost rezultatul instabilităţii cursurilor de schimb valutar, care a precedat crearea sa, transmite Agerpres.

Polonia nu va lua în considerare posibilitatea aderării la Zona Euro până când nu va fi exclus complet riscul prăbuşirii acesteia, a subliniat Belka, menţionând că adoptarea monedei Euro va fi discutată de Varşovia numai atunci când investitorii vor înceta să mai parieze pe prăbuşirea Zonei Euro, iar în ţări cum ar fi Spania va începe creşterea economică.

Un alt participant la sesiunea FMI de la Tokyo, Lúcio Vinhas de Souza, economistul şef al Diviziei pentru datoria suverană din cadrul Moody’s, a estimat la 33% probabilitatea ieşirii Greciei din Zona Euro, care ar putea fi urmată, în opinia sa, de destrămarea acesteia. Cu toate acestea, el a menţionat că, potrivit scenariului principal al Moody’s, nu există riscul prăbuşirii Zonei Euro.

9 comentarii

BULA 12-10-2012 - 15:21

Eu am intuit cu mult timp inainte, ca nu merita sa tii euroi acasa. De asta nu am nici euroi si nici dolari, sa nu pic rau cand s-or devaloriza.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-10-2012 - 15:48

GENIAL te stim peacilea Bwullache ! Ai bagat in MINSK 125, la care cursul este in crestere continua ! si in Platina !( SINPLATIN si CISPLATIN )s-au alea le primesti pe graTis (deocamdata ) Fa si un STOCK de HALOPERIDOL ! BISMUT primest tot pe gratis la Dispensarul de Dermato-Venerice !

BULA 12-10-2012 - 16:05

Ti-am spus ca iti dau Minsk-ul gratis, sa-ti rupi gatul cu el. Dar sa nu-ti faci probleme, ca te repara la spitalele vostre, ale securistilor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-10-2012 - 16:11

PORKULLE -MAGARULLE mi-ai cerut 1000 de RONI ! DATA trecuta , dar esti mincinos si cu DEMENTZA instalata din FATARE !

BULA 13-10-2012 - 12:14

Acum ti-l ofer gratis, daca iti iei angajamentul ca o sa mergi cu suta de kilometri la ora, sa-si rupi gatul cat mai repede.

BULA 13-10-2012 - 15:49

Tu vorbesti, care dai zilnic acatiste la biserica, sa crape Urbos si toti aia pe care ii numesti LEGIONARI ?

Huhu Ciu 13-10-2012 - 21:18

bunesc=numesc

Huhu Ciu 14-10-2012 - 21:41

FMI=ji dani!

teo 12-10-2012 - 17:05

Poate vad si finantisti nostri parerile acestui expert si invata ceva din vericalitatea polonezilor !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult