Acasa BusinessFinante-Banci Mugur Isărescu despre cum stă Banca Naţională cu banii

Mugur Isărescu despre cum stă Banca Naţională cu banii

scris de B.C.R
4 afisari

Banii rezultaţi din reducerea salariilor cu 25 la sută, din 2010, care a avut loc şi la Banca Naţională, nu au ajutat bugetul de stat, a declarat, marţi, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

mugur_isarescu

Mugur Isărescu despre cum stă Banca Naţională cu banii

‘În 2010, când au fost reduse cu 25 la sută salariile, au fost reduse şi la Banca Naţională. Acea economie care s-a făcut la BNR nu s-a putut duce la bugetul statului, pentru că aceasta ar fi însemnat o monetizare a deficitului bugetar’, a spus Isărescu, în conferinţa cu tema ‘Masa monetară şi inflaţia. Teorie şi practică’, organizată de BNR. În condiţiile constrângerilor bugetare, Guvernul a decis, în iunie 2010, diminuarea salariilor în sectorul bugetar.

Banca Naţională a României are o rezervă substanţială de bani tipăriţi, de câteva zeci de procente din masa monetară, a mai declarat  Mugur Isărescu. ‘Nu înseamnă că numerarul respectiv creează inflaţie, sperăm să nu fie folosit. Este un stoc indispensabil pentru funcţionarea sistemului de plăţi’, a spus oficialul BNR.

Isărescu a explicat că în luna decembrie a fiecărui an masa monetară creşte în termeni reali cu 8-10% pentru că este luna în care se fac cadouri şi creşte cererea de numerar. ‘România a trăit de mai multe ori panică bancară, în 1992, în 1994, iar ultima de proporţii a fost în 2000 şi nu am tratat-o cu sfaturi. La ghişeu, unde sunt mai mulţi care vor să îşi retragă banii, să ţii o predică despre cât de periculoasă este tiparniţa de bani ar creşte cererea de numerar’, a spus guvernatorul băncii centrale.

6 comentarii

digital 06-03-2012 - 13:05

spune pe șleau spurcăciune că la acoliții tăi nu le-a tăiat nimeni salariile cu 25%!
ți-e frică,odată și odată tot se va afla iar tu ca un vierme pregătești terenul….
cine dreq te mai ține acolo?!

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 06-03-2012 - 13:45

Mugur Isarescu reprezinta esenta mizeriei romanesti. Totul, dar absolut totul ce e rau in Romania de azi are ca saminta si ca generator, acest mason mizerabil, Mugur Isarescu. Din cauza lui sistemul bancar din romania se comporta CAMATARESTE cu toti romanii care s-au inghesuit din prostie sa acceada la credite. Romania, romanul nu au fost pregatiti pentru a trece la un sistem bancar capitalist. BNR-ul nu a facut si nu face nimic pentru protectia romanilor care au dat navala la credite. Toate bancile din Romania au niste norme interne de functionare care nu au nimic de-a face cu normele bancare din tarile normale, civilizate. Si ce face in tot acest timp BNR-ul? Nimic, lasa aceste banci sa distruga Romania. Mii de romani si-au pus capat zilelor din cauza neputintei de a-si plati creditele. Zeci si sute de mii de romani si-au pierdut averile, casele din cauza ipotecilor cu care au gajat imprumuturile camataresti de la aceste banci. Isarescu este parte din mafia romaneasca formata din psd, pdl, pnl, punr, si careia i-a cam venit sorocul. Dan Diaconescu a promis ca in 24 de ore dupa ce va prelua puterea, il va demite pe Mugur Isarescu dupa care il va actiona in justitie la tribunalul poporului cu jurati! Doamne ajuta.

Ieri s-a demostrat inca o data puterea lui DD si a otv-ului. Cazul crimei odiaose de la Perla s-a petrecut in dupa-amiaza zilei, Toate televiziunile de stiri au avut timp sa se preocupe de acest caz. Insa, aceste televiziuni, in marea lor majoritate falimentare, n-au reusit sa afle mai nimic despre dedesubturile acestui caz. A trebuit sa vina Dan Diaconescu pentru ca, in citeva minute sa afle toate dedesubturile acestui caz. La otv au au parvenit si primele poze ale victimei, dupa care toate televiziunile si presa scrisa din tara au preluat-o si au publicat-i si eu. Mircea Dinescu, acest „derbedeu intelectual” cum l-a numit Adrian Marino, a vorbit atit de utir impotriva otv-ului si a lui DD, sharzjind pe cazul elodiei. Dar nu numai acest derbedeu a facut-o ci mai toti ipocritii care isi faureau o personalitate denigrindul pe cel mai valoros om din presa romaneasca, Dan Diaconescu. Ieri, se bateau trucii la gura lui Dinescu, analizind crima de la Perla. Nu i-ar fi rusine lui, si tuturor celor care-l denigreaza pe Dan Diaconescu. Iata ca dupa ani si ani de activitate valoroasa, se demonstreaza inca o data ca Dan Diaconescu a fost, este si va ramine mult timp de acum inainte cel mai valoros om din presa romaneasca, un exemplu de jurnalist integru. Fata de toata activitatea acestui om valoros, eu cred ca fortele intunericului din mafia partidelor actuale, s-ar putea sa-i coaca o asasinare, caci prea e periculos si e dispus sa-i curete pe acesti nemernici care ne-au adus in sapa de lemn. Doamne Dumnezeule, apra-l pe Dan Diaconescu, singura noastra speranta.

Ciu Huhu 06-03-2012 - 15:42

DD e tigan, PP e tiganesc!

milosul 06-03-2012 - 20:00

PP-DD + PDL + UNPR + UDMR + ZIUA VECHE = ACEEASI MIZERIE

milosul 06-03-2012 - 20:03

Dan Diaconescu = javra ordinara, marioneta lui basescu

ANDREI 06-03-2012 - 18:54

„Ieri s-a demostrat inca o data puterea lui DD si a otv-ului. ..”.

A,aaa si tu esti un paranormal.magician ,vrajitor descintece ,..tu ce „puteri” ai, flesuri, scintei ,fulgere …lumini ….Voi lipsiti …!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult