Mugur Isărescu: România nu va adopta Euro în 2015 | Ziua Veche
Acasa BusinessFinante-Banci Mugur Isărescu: România nu va adopta Euro în 2015

Mugur Isărescu: România nu va adopta Euro în 2015

scris de M.A.
1 afisari

România nu va putea adopta moneda Euro în 2015, susţine guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, citat de New York Times.

euro

Mugur Isărescu: România nu va adopta Euro în 2015

Chiar dacă trecerea la Euro în anul 2015 „nu mai intră în discuţie”, încercarea de a respecta criteriile de aderare, inclusiv menţinerea deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB, este un bun exerciţiu de disciplină, a declarat Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR a afirmat, într-un interviu, că, prin menţinerea monedei naţionale, România a câştigat flexibilitatea de a ajusta dobânzile, de a controla lichiditatea şi de a permite deprecierea leului pentru reducerea deficitului bugetar, transmite Mediafax.

România are o ţintă indicativă de adoptare a monedei Euro în anul 2015, însă calendarul va fi pus în discuţie după alegerile parlamentare din această iarnă, potrivit declaraţiilor anterioare ale oficialilor români. Fără control asupra politicii monetare, ţări din zona Euro precum Grecia s-au văzut obligate să se bazeze, în criză, în principal pe măsuri de politică fiscală, respectiv creşterea taxelor şi scăderea cheltuielilor, a precizat Mugur Isărescu, în interviul acordat New York Times.

„Sigur că au apărut nemulţumirea şi dezamăgirea, deoarece aderarea la UE a fost văzută ca un panaceu. Visele au fost prea înalte”, a adăugat guvernatorul BNR, potrivit New York Times.

3 comentarii

tomi 05-11-2012 - 00:08

Sigur ca nu va adopta moneda Euro in 2015 ,si din simplul motiv ca moneda de cazino are sa dispara pina la finele anului 2013. Eu am prezis in urma cu zece ani o perioada de existenta a cel mult 10 ani, se pare ca am gresit cu un an in minus.
Economii statale cu diferente catastrofale nu pot exista sub aceeasi caciula. Europa estica cu un salar mediu de 300-400 euro cumpara brinza la acelsi pret cu nemtii si francezii care au un venit lunar de 10.000-11.000 euro.Este revoltator si rusinos, modelul iobagiei anului 2000 + ..
tomi

un crestin 05-11-2012 - 06:56

Subscriu 100%

platitoru 07-11-2012 - 08:27

BNR a permis bancilor comerciale sa faca evaluarea bunurilor cu care se garantează imprumuturile prin evaluatori subordonati lor (salariati sau firme proprii) si nu le-a obligat sa foloseasca exclusiv evaluatori independenti.
BNR a permis bancilor comerciale sa faca verificarea corectitudinii situatiilor financiare ale solicitantilor de imprumuturi numai de catre personalul acestora si nu le-a obligat sa prezinte in toate cazurile si rapoarte de audit intocmite de auditori financiari externi independenti.
In acest fel s-a creat tentatia de supraestimare a puterii de restituire a imprumuturilor si de aparitie a grupurilor bancare de infractori, conform principiului Radu scrie Radu stie si baga la palarie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult