Acasa BusinessFinante-Banci Olli Rehn: Extinderea zonei euro trebuie să mai aştepte

Olli Rehn: Extinderea zonei euro trebuie să mai aştepte

scris de M.A.
7 afisari

Extinderea zonei euro trebuie să mai aştepte, consideră Olli Rehn, comisarul european pentru afaceri economice şi monetare.

zona euroPotrivit acestuia, liderii zonei euro trebuie să fie prudenţi, iar zona euro trebuie consolidată înainte de a se extinde din nou, pentru a evita, în viitor, alte crize economice, transmite Mediafax. „Capacitatea zonei euro de a acţiona trebuie să fie mult mai bună înainte de a putea începe să se extindă semnificativ”, a declarat Olli Rehn într-un interviu acordat postului finlandez de televiziune MTV3, preluat de Reuters.

Zona euro se confruntă de doi ani cu criza datoriilor de stat declanşată la începutul anului 2010 în Grecia, care a împins statul elen, Portugalia şi Irlanda la acorduri de asistenţă externă cu FMI şi Comisia Europeană. „Nu dau nume şi nu critic pe nimeni, însă faptul că Grecia s-a putut alătura zonei euro în 2011 a fost, în retrospectivă, poate chiar şi atunci, o mare greşeală”, a spus Rehn.

El a adăugat că Letonia, Lituania şi Polonia sunt probabil următoarele state care se vor alătura zonei euro, care are în prezent 17 membri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult