Acasa BusinessFinante-Banci Patriciu ne dă o veste proastă. Recesiunea e garantată

Patriciu ne dă o veste proastă. Recesiunea e garantată

scris de A.H.
3 afisari

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat marţi, la Forbes România CEO Forum 2011, că al doilea val de recesiune în Europa este ‘garantat’.

Dinu Patriciu

Dinu Patriciu, cel mai bogat roman

‘Se pune problema dacă va fi o cădere sau o prăbuşire’, a avertizat Patriciu. El a subliniat că România are unele avantaje în faţa noii crize, dar ar trebui să ia unele măsuri urgente pe trei direcţii strategice – finanţarea economiei private, resursele naturale şi poziţia geostrategică. Patriciu a avertizat că sentimentul pieţelor în acest moment face posibilă o prăbuşire în orice zi. Iar România nu ar trebui să se amăgească că poate conta pe sistemul bancar autohton, indiferent de ce se întâmplă pe plan internaţional şi în state precum Grecia sau Austria, de unde provine capitalul care deţine aceste bănci.
În opinia lui Patriciu, sunt necesare schimbarea legii bancare, un organism unic pentru supravegherea pieţei de capital. El mai propune schimbarea legii petrolului şi a minelor. O ală soluţie a lui Patriciu ar fi implicarea României pentru a deveni o placă turnantă între Uniunea Europeană şi Turcia, Iran, regiunea Caucazului, Rusia şi Ucraina, plus transformarea Bucureştiului într-un centru financiar-bancar puternic.
Forbes România 500 Miliardari, ediţia 2011, îl plasează pe primul loc, pentru al treilea an consecutiv, pe Dinu Patriciu – investitor în media, energie, imobiliar, banking şi IT&C, cu o avere estimată de 2,1-2,2 miliarde euro. Faţă de anul trecut, averea acestuia s-a diminuat cu 100 milioane euro.

2 comentarii

un roman verde 20-10-2011 - 09:07

Stam prost! Si Romania cu economia, si Ziua cu corectorii! „El ami propune schimbarea legii petrolului şi a minelor. O ală soluţie a lui Patriciu…” ce ziceti?

Ciu Huhu 20-10-2011 - 09:30

Bogatasul pedelist, sluga lui Basescu, Patriciu ne avertizeaza pe noi saracii majoritari ca Basescu avind scuza criza ne va stringe si mai tare de git, ne va arde si mai tare la buzunare si ne va infunda si mai tare in saracie!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult