Acasa BusinessFinante-Banci Patronii, restante la banci. Salariatii nu pot sa-si plateasca creditele la timp

Patronii, restante la banci. Salariatii nu pot sa-si plateasca creditele la timp

scris de M.A.
4 afisari

Banii sunt eterna noastra problema sau, mai bine zis, lipsa lor este marea noastra problema! De cele mai multe ori, pentru a rezolva aceasta grea dilema, alegem sa recurgem la imprumuturi, la a lua credite de la banci sau de la alte institutii financiare.

Patronii, restante la banci. Salariatii nu pot sa-si plateasca creditele la timp (foto: pocketyourdollars.com)

Datorii peste datorii

Dar, de multe ori, aceasta solutie readuce vechea problema intrucat acesti bani trebuie returnati in numar si mai mare, cu dobanda!

Iar romanii nu stau deloc bine la acest capitol, la returnarea creditelor. Iar criza a agravat si mai mult aceasta situatie, ne-a afundat si mai mult pe drumul datoriilor! Caci ne este tot mai greu sa ne platim creditele catre banci! Indiferent de statutul nostru profesional.

Restante

Econtext va arata cati romani nu-si pot plati ratele la timp. Mai precis, cati romani nu au reusit sa-si plateasca la termen ratele la credite. Si va aratam si cum a evoluat aceasta situatie a restantelor in ultimii cinci ani! In plus, va prezentam o abordare diferita.

Va prezentam situatia restantierilor pe categorii ocupationale, anume cati dintre salariati, someri, lucratori pe cont propriu (PFA), patroni, agricultori, pensionari, etc. au intarziat la plata ratelor la credite! Cati dintre acestia sunt restantieri! Si ne referim in special la restantele la creditele de consum, celebrele credite cu buletinul!

Indatorati

Surprinzator, dintre toate categoriile sociale mentionate (salariat, somer, pensionar, patron, agricultor, PFA, etc.), cei mai mari restantieri sunt patronii! Da, patronii! Acestia au cele mai mari venituri, dar si cele mai mari datorii! Iar situatia lor a devenit mai grea in criza, in 2011 fata de 2007! De exemplu, in 2007, 43,7% dintre patroni nu reuseau sa-si plateasca la timp ratele la banci!

In schimb, anul trecut, acest procent urcase masiv. Mai exact, in 2011, 57,8% din patroni aveau restante la credite. Din pacate, patronii nu sunt singurii care au probleme tot mai chinuitoare cu creditele! Numarul restantierilor a crescut si la celelalte categorii profesionale!

Dar IATA cati salariati, someri, pensionari, patroni, agricultori, etc. nu reusesc sa-si plateasca la timp ratele la credite:

Restante la credite

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult