Acasa BusinessFinante-Banci Ponta: Credit de un miliard de euro de la Banca Mondială

Ponta: Credit de un miliard de euro de la Banca Mondială

scris de M.A.
1 afisari

Executivul va aproba miercuri, în şedinţă, un acord prin care Banca Mondială va pune la dispoziţia României o linie de creditare de un miliard de euro, a declarat Victor Ponta.

Credit de un miliard de euro de la Banca Mondiala

Victor Ponta: Credit de un miliard de euro de la Banca Mondială

„Am avut o întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale. Mâine (n.red. – miercuri), în şedinţa de guvern, vom aproba documentele necesare pentru un acord special – cea mai mare linie de credit pe care Banca Mondială a acordat-o vreodată României – un miliard de euro la dipoziţia României pentru orice fel de necesităţi, in plus faţă de ce FMI pusese la dispoziţie. E o sumă de siguranţă pe care România o poate accesa”, a afirmat premierul Victor Ponta.

De asemenea, premierul Victor Ponta a mai declarat marţi, la Palatul Victoria, că situaţia României este stabilă, se află sub control, iar BNR şi Guvernul au instrumentele necesare pentru a ţine situaţia stabilă şi pentru a asigura parametrii pe care România i-a angajat.

3 comentarii

Mache 15-05-2012 - 18:40

Bravo Victoras! Nici nu trecu o luna de cand esti la guvern si incepi sa pui in pericol „succesurile” lui Vacaroiu. 😉

Tine-o tot asa! Cremenalii bashinisti ti-au lasat 5 miliarde de euro in vistierie. Te-ai hotarat oricum deja sa nu le dai nimic din cele promise la ciumpalaci. In schimb te-ai si pus pe facut dartoriii. Iar inflatia e veresie! Aia vine de la sine fara sa faci eforturi prea mari… 🙂 🙂 🙂

Hai sa rezumam izbanzile si realizarile de pana acum ale guvernului Ponta:

– Leul s-a intrecut pe sine depasind de cel putin 4 ori pana acum cele mai scazute valori in raport cu euro din toate timpurile.
– Guvernul lui Ponta si-a bagat picioarele in toate promisiunile lectorale lamai putin de doua saptamani de la investirea sa.
– A reusit sa piarda in 2 saptamani 3 ministrii (doi nici n-apucara saracii sa fie miruiti 😉 ) pe motiv ca erau hoti sau mincinosi dovediti. Al treilea (Diaconu) e si el pe tobogan. Nici marga nu se simte prea bine 🙂
– Nici n-apucara lucratorii USL din teritoriu sa fure primul milion si Ponta deja incepu sa bata palma pe imprumuturi externe 🙂

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 15-05-2012 - 21:19

O „buna guvernare” intotdeauna se bazeaza pe imprumuturi. Nici un partid nu a reusit sa faca Romania productiva, ci, dupa ce au „reusit” sa vinda tot ce a creat comunismul cu ceausescul lui, s-au mentinut la putere numai prin imprumuturi, pt. ca acesti nenorociti de politicieni pe care-i avem de 22 de ani, nu au reusit sa puna Romania pe fagasul prosperitatii ci o tine numai in saracie pt. ca singurul lor interes este propriul lor buzunar. Ponta e paralizat de econmia pdl-isto – pnl-isto – psd-ista, care de 22 de ani nu au facut ABSOLUT NIMIC. Multi vorbesc despre perioada Nastase, cind, – CICA – romania a cunoscut cel mai inalt nivel al economiei dupa 89. MINCIUNI COCLITE. Ce s-a intimplat in perioada Nascase a fost ca la buget au venit niste firimituri din ce s-a furat prin vinzarea PE NIMIC a intreprinderilor pentru care romanii au suferit in timpul comunismului de foame si de libertate. Tonta a vrut puterea, o are, si ce face in primul rind? Imprumuta ca sa se cheltuiasca. Acest miliard va merge direct in buzunarele pensionarilor si bugetarilor, pe care ii asteapta imediat preturi marite, si un leu depreciat care ii va face pe romani sa blesteme aceste mariri de salarii si pensii. Problema e ca Tonta nu paote sa faca ce a propus Dan Diaconescu la renuntarea la toate taxele si tva-uri si sa se instituie numai 4 taxe mari si late, indepartarea imediata a FMI-ului din tara noastra si imediata angajare la toate punctele vamale a vamesilor straini, de preferinta din Finlanda, recunoscuti ca cei mai intransigenti si incoruptibili. Asta asa, ca prime actiuni imediate, insa Tonta si prostii din guvernul lui nu au singe in instalatie la astfel de revolutii economice, singurele capabile sa renasca economia Romaniei.

vodka 16-05-2012 - 01:42

prieteni, euro si asa se devalorizeaza, 100 de miliarde datorie o sa fie cam vreo mie de dolari

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult