Acasa BusinessFinante-Banci Ponta: România va adopta euro când va fi pregătită

Ponta: România va adopta euro când va fi pregătită

scris de M.A.
2 afisari

România va adopta euro când va fi pregătită din toate punctele de vedere, astfel încât să nu întâmpine dificultăţi asemenea altor state din zona euro, a declarat Victor Ponta.

euro

Ponta: România va adopta euro când va fi pregătită

De asemenea, premierul Victor Ponta a mai afirmat marţi că România îşi păstrează ca obiectiv fundamental aderarea la moneda euro. „România îşi păstrează ca obiectiv fundamental intrarea în zona euro, dar trebuie să fie pregătită din toate punctele de vedere atunci când intră în zona euro, tocmai ca să nu întâmpine dificultăţi aşa cum au întâmpinat alte state. Cred şi acum că România trebuie să intre în zona euro cât mai repede, la momentul la care este pregătită”, a spus Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul slovac, Robert Fico.

Ponta a adăugat că nu moneda euro este problema, ci dacă în Europa există voinţa de continuare a proiectului european, transmite Mediafax. La rândul său, premierul slovac a arătat că aderarea la euro a fost o experienţă benefică pentru ţara sa.

Împreună cu omologul slovac, Ponta a pledat şi pentru menţinerea nivelului de finanţare a politicilor structurale şi de coeziune, argumentând că „nu putem să avem un buget mai mic şi mai multă Europă, nu putem să avem o diferenţă şi mai mare între ţările din est şi cele din vest”.

1 comentariu

DXN 27-11-2012 - 23:00

E scris/spus adanc!
„Miau!”

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult