Acasa BusinessFinante-Banci Prețul aurului a ajuns la minimul ultimilor trei ani

Prețul aurului a ajuns la minimul ultimilor trei ani

scris de C.S.
9 afisari

Prețul aurului pe piețele internaționale a ajuns la cel mai mic nivel înregistrat în ultimii trei ani. Valoarea de 1.193 dolari pe uncie este rezultatul reducerii programului de achiziții de obligațiuni al FED – Rezerva Federală a Statelor Unite.

Prețul aurului a atins un nou minim pe piețele internaționale.

Cotaţiile futures la aur au scăzut joi cu 3,4% şi au închis la cel mai redus nivel din august 2010 , transmite Bloomberg.

Vineri, preţul aurului a revenit în urcare uşoară pe piaţa spot, recuperând 0,6%, la 1.195,46 dolari pe uncie. Joi, aurul a închis în scădere cu 2,5% pe piaţa spot.

Analiştii Goldman Sachs consideră că declinul aurului nu a luat sfârşit, iar metalul preţios va înregistra cea mai abruptă scădere anuală din ultimii 32 de ani.

Banca americană estimeză că aurul va coborî anul viitor la 1.050 dolari pe uncie.

Aurul traversează primul an de depreciere din 2000, investitorii pierzând din încrederea în capacitatea metalului preţios de a-şi conserva valoarea pe termen lung.

Rezerva Federală a SUA a anunţat miercuri seară că va reduce începând din luna ianuarie achiziţiile de obligaţiuni de la 85 miliarde de dolari la 75 miliarde de dolari pe lună, decizie care a propulsat bursele. La New York, principalii indici bursieri au închis miercuri la maxime istorice.

1 comentariu

digital 20-12-2013 - 19:22

las că vine tomi-jid-ul și vi-l ridică!
el se pricepe, în principiu el se ocupă cu montarea cozilor la castraveți!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult