Acasa BusinessFinante-Banci Premierul Tudose, băncile şi ascuţitul creioanelor

Premierul Tudose, băncile şi ascuţitul creioanelor

scris de D.P.
6 afisari

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, că a transmis ca mesaj reprezentanților unor bănci cu activitate în România, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu aceștia, că „epoca romantică” s-a terminat și ar fi timpul „să înceapă să lucreze pe profit, în sensul de a da și niște impozite statului român, nu de a scoate toți banii afară”.

„M-am întâlnit cu câțiva dintre reprezentanții acestor bănci, i-am întrebat dacă strămoșii lor au luptat la lupta de la Solferino, cea în urma căreia a luat ființă Crucea Roșie, nu prea au știut despre ce e vorba, recunosc, întrebându-i dacă fac misiuni de apostolat economic sau, poate, le dăm niște bani. (…) Nu poți să fii o bancă și să spui că 10 ani nu ai avut profit. (…) Nu mai merge. Am vorbit cu domnul ministru de Finanțe, le-am povestit și lor că epoca romantică a luat sfârșit și că poate ăștia cinci ani, 10 ani, în care au făcut școala la locul de muncă să învețe cum să conducă o bancă sunt suficienți și ar fi cazul să înceapă să lucreze pe profit în sensul de a da și niște impozite statului român, nu de a scoate toți banii afară. Nu toți sunt în aceeași categorie, sunt și bănci care joacă corect. Repet, are totul o limită. Înțeleg că și domnul ministru de Finanțe a avut o discuție cu ei, o să mai aibă o discuție, și suntem la etapa în care să colorăm frumos, să vorbim frumos. Dacă nu merge așa, ascuțim creioanele„, a declarat Mihai Tudose, întrebat în cadrul unui interviu la Realitatea Tv despre faptul că în România „băncile nu au profit„.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS