Acasa BusinessFinante-Banci Procurori acuzaţi de manipulare într-un dosar de bursă

Procurori acuzaţi de manipulare într-un dosar de bursă

scris de Roland Catalin Pena
6 afisari

Procurorii clujeni care au lucrat la rechizitoriul prin care Gicu Agenor Gansca, unul dintre patronii Antreprizei de Construcţii şi Instalaţii, şi Rareş Nilas, director in cadrul BT Securites, sunt Mircea Hrudei, seful DIICOT Cluj, şi Daciana Deritei, procuror în cadrul aceleiaşi direcţii clujene.

Bursa de Valori BucurestiGazeta de Cluj scrie că Cristian Duţescu, avocatul care îl apară pe Gansca, spune ca procurorii se înseală pentru ca în acest caz acuzaţiile de manipulare a bursei sunt ca şi inexistente. De asemenea, şi oficialii BT spun, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu poate fi vorba de manipularea pieţei de capital. Mai mult, avocatul Victor Rusa, acuzat de Hrudei şi Deritei de mărturie mincinoasă, spune că a fost implicat în dosar în mod artificial, doar pentru că dosarul celor de la DIICOT Cluj să poată fi judecat la Curtea de Apel Cluj. (…)

Într-un comunicat, reprezentanţii BT arată că ei consideră uzuale şi în conformitate cu normele pieţei pe care au fost operate tranzacţiile cu acţiuni ACI Bistriţa (ACIS) pentru care directorul general al BT Securities, Rares Nilas, şi doi angajaţi au fost trimişi în judecată de DIICOT cu acuzaţia de manipulare a bursei. „În urma unei analize interne, dar şi după consultarea unor specialişti în domeniu şi având în vedere opinia publică a CNVM, Banca Transilvania a ajuns la concluzia că tranzacţiile realizate au fost uzuale, în conformitate cu normele pieţei pe care au fost operate”.

De asemenea, comisarul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Bogdan Chetreanu, a declarat că autoritatea pieţei de capital nu a constatat nicio încălcare a legislaţiei bursiere pe baza datelor pe care le deţinea referitor la tranzacţiile pentru care angajaţii de la BT Securities şi omul de afaceri Gicu Agenor Gansca au fost trimişi în judecată. (…)

Au luat un avocat pentru “Curte”

Cristian Duţescu, avocatul lui Gicu Agenor Gansca, este unul dintre specialiştii pieţei de capital din România. El a declarat pentru reporterii “Gazeta de Cluj” ca acuzatiile aduse de procurorii DIICOT Cluj sunt lipsite de conţinut.

“În acest caz nu poate fi vorba de manipularea ilicită a pieţei de capital, indiferent de locul unde a avut loc tranzacţia. Gansca a fost cumpărătorul acţiunilor ACI Bistrita, având interes să cumpere la un preţ cât mai mic, astfel că nu era interesat să manipuleze piaţa pentru un preţ mai mare”, spune Duţescu.

Citeşte articolul integral pe Gazeta de Cluj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult